Всесвітній день боротьби зі СНІДом: як триває боротьба з іншою пандемією

Всесвітній день боротьби зі СНІДом: як триває боротьба з іншою пандемією

Укрінформ

Фундація АнтиСНІД-США в Україніу 2021 році організувала проведення безкоштовного тестування на ВІЛ 104 тис. людей, з них 6 тис. дізналися про свій ВІЛ-позитивний статус. В період, коли у світі продовжує поширюватися COVID-19, СНІД – інша пандемія, яка триває понад 30 років.  За інформацією представництва ЮНЕЙДС, Україна знаходиться на другому місці у Східній Європі та Центральній Азії за кількістю людей, які живуть із ВІЛ.

За даними останнього звіту Global Fund,за минулий рік пандемія значно вплинула на системи охорони здоров’я та надання послуг у країнах з низьким і середнім рівнями доходу в Африці та Азії. Внаслідок цього, надання послуг ВІЛ-інфікованим людям погіршилось в майже двох третинах країн.

Крім того, з квітня по вересень 2020 року кількість випадків ВІЛ-тестування зменшилося на 41% порівняно з аналогічним періодом в 2019 році. Незважаючи на низку проблем, викликаних COVID-19, ця пандемія не повинна бути приводом для зменшення градусу міжнародної реакції на виклики, зумовлені СНІДом. Навпаки, вона є причиною, через яку боротьбу зі СНІДом необхідно лише посилювати.

Для того, щоб нагадати про важливість широкого доступу до тестування, профілактики та лікування вірусу, Фундація AHF проведе різнопланові заходи в 45 країнах світу, зокрема і в Україні. З 26 листопада по 2 грудня, кожен охочий зможе пройти безкоштовне ВІЛ-тестування в ТРЦ Dream. Безкоштовно, конфіденційно та за 15 хвилин ви дізнаєтесь свій результат. 

Де: Оболонський проспект, 1Б, DREAM yellow, атріум Китай, третій поверх (біля льодової арени)

Коли: 26/11/2021 – 02/12/2021 з 15:00 до 21:00

«Ми маємо разом продовжити боротись проти пандемії ВІЛ-інфекції . Своєчасне тестування допоможе зберегти здоров’я та життя. Потурбуйтесь про себе та свого партнера – пройдіть тест на ВІЛ. Ті, хто вчасно розпочне лікування -  антиретровірусну терапію у разі ВІЛ, отримують усі шанси на довге та повноцінне життя»,- стверджує Голова Представництва AHF Ukraine Ярослава Лопатіна.

Інформаційна довідка:

  • 2020 році AHF Ukraine надає безкоштовні медичні послуги для понад 38 000 ВІЛ+ людей у 16 регіонах України.
  • 47 млн грн Фундація АнтиСНІД-США в Україні вклала в систему охорони здоров’я у 2020-2021 роках для підтримки профілактики, тестування та лікування ВІЛ й опортуністичних інфекцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-