Wikibusines зробив ребрендинг: новий логотип, естетика вікінгів та глобальна експансія

Wikibusines зробив ребрендинг: новий логотип, естетика вікінгів та глобальна експансія

Укрінформ

Компанія Wikibusines з 2010 року займається піаром та репутаційним менеджментом у Вікіпедії у регіоні Центрально-Східної Європи. З нагоди 11-річчя агенції, команда вирішила провести ребрендинг і стати Wikibusines — прибрати одну “s”, орієнтуючись на тренд оптимізації та есенціального мінімалізму.

Нову бренд-стратегію створював київський дизайнер Tony Gonzo (inst: @tony_gonzo_). В оновленому позиціюванні бренду комбінуються класика з модерном, лаконічність із креативністю, багаторічний досвід зі свіжістю поглядів, гібридний підхід до вирішення задач.

Логотип Wikibusines (Вікібізнес) — це назва компанії із закладкою для книги. Для трьох версій сайту логотип було адаптовано на англійську, українську та російську мови. Жовта закладка — яскравий акцент, який візуально довершує лаконічну назву. Раніше замість неї був знак сонця, але його вирішили замінити — менше символізму, більше прямої, відкритої комунікації. Закладка означає перехід процесу у результат, відбиток, який кожна особистість залишає по собі.

Новий слоган бренду — Writing History, що походить від фразеологізму «увійти в історію», наголошує на роботі компанії з наймасштабнішим у світі енциклопедичним джерелом, Вікіпедією. «Вже 11 рік компанія створює статті для Вікіпедії про важливі події, великі компанії, видатних постатей. Так як платформа, з якою ми працюємо, є енциклопедією, світовою онлайн-довідкою, ми можемо сміливо вважати написання історії нашою місією. Ми пишемо історію брендів», — ділиться співзасновник і продуктовий директор Wikibusines Роман Мельник.

Одну “s” було вирішено опустити, адже її відсутність ніяк не впливає на вимовляння, але робить логотип компактним, універсальним і ефективнішим. Для назви використовуються три варіації шрифту Sofia Sans: light, regular і semi-bold.

Тяжіння до оптимізації відобразилося і у кольоровій айдентиці: з трьох кольорів (синього, жовтого і чорного), було вирішено залишити жовтий і чорний — один кольоровий акцент швидше зчитується і запам‘ятовується.

Слідом за новою айдентикою компанія повністю переробила сайт і переїхала на новий домен: wikibusines.com. Усі попередні домени в презентаціях налаштовані редиректами, тож продовжують працювати.

«Взаємодія з новим стилем бренду — взаємодія з вовком з Волл-стріт. Це амбітний і досвідчений професіонал, який знає, як правильно розставляти пріоритети для максимального результату», — додає співзасновник і комерційний директор  Вікібізнес Богдан Дубильовський.

Переосмислення автентики бренду наштовхнуло команду на створення тематичного внутрішнього вікі-мерчу: за основу було взято естетику вікінгів — завойовників, які надихаються підкоренням нових регіонів, а у випадку команди —  нових ринків.

Нова айдентика покликана прискорити експансію компанії. Вікібізнес планує створювати статті для клієнтів із 50 країн світу уже до кінця 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-