Чим відрізняється поліс ОСЦПВ від страховки Green Card

Чим відрізняється поліс ОСЦПВ від страховки Green Card

Укрінформ

Що страхує поліс ОСЦПВ?

Сьогодні купити автоцивілку онлайн дуже просто. І все завдяки онлайн-страхуванню. Не всі водії позитивно ставляться до поліса ОСЦПВ, деякі через особисті переконання, ну а іншим водіям просто нема коли оформити автоцивілку або під'їхати до страхового агента за полісом. І відтоді, як поліс ОСЦПВ можна оформити онлайн, щомісяця збільшується кількість водіїв з автоцивілкою.

Автоцивілка є обов'язковою згідно із законом. І вона страхує не майно свого власника, а його відповідальність. Тобто, в разі аварії страховий поліс ОСЦПВ винуватця покриє збитки, завдані з його вини іншим учасникам ДТП. Сам же власник поліса ніяких виплат не отримує.

Для чого потрібен страховий поліс Green Card?

Подібний принцип дії і у поліса Зеленої карти. Зелена карта потрібна водіям, які прямують за кордон на своєму транспорті. Система міжнародного страхування Зелена карта діє практично в 50-х країнах. І для того, щоб в'їхати на їх територію, транспортний засіб обов'язково має бути застрахований.

Також, як і автоцивілка, Зелена карта страхує відповідальність водія. І відшкодовує збитки, якщо власник поліса спровокував аварію за кордоном. Зелена карта не звільняє від кримінальної відповідальності або від вилучення прав.

Які відмінності між автоцивілкою та Green Card?

Попри те, що і автоцивілка, і Зелена карта є обов'язковим страхуванням цивільно-правової відповідальності власників наземного транспорту, ці страховки мають відмінності.

Чим відрізняється автоцивілка і Зелена карта?

  1. Автоцивілка - це внутрішнє страхування, а Зелена карта - міжнародне;

  2. Ліміти за автоцивілкою визначає українське законодавство, а відшкодування за Зеленою картою проводиться відповідно до законів тієї країни, на території якої сталася аварія;

  3. Автоцивілка оформляється на рік, а Зелена карта на термін перебування за кордоном (від 15 днів до 1 року);

  4. Зелена карта та автоцивілка не замінюють один одного!

Автоцивілку можна оформити онлайн, а електронна Зелена карта зараз тільки знаходиться в стадії впровадження в оборот. Але на безкоштовній платформі онлайн-страхування Ukasko ви можете не тільки оформити електронний поліс ОСЦПВ, але й отримати допомогу в оформленні вигідного поліса Зеленої карти без націнки та додаткових комісій!

Навіщо потрібна туристична страховка, якщо є Green Card?

Але навіть якщо у водія є Зелена карта, то купити страховку для виїзду за кордон все одно потрібно і самому водієві, і його пасажирам. Тобто всім, хто прямує за кордон.

Туристична страховка і Зелена карта - це різні речі. Тоді як Зелена карта страхує відповідальність власника транспортного засобу, туристичний поліс забезпечує можливість отримання кваліфікованої медичної допомоги за кордоном. У туристичній страховці повинні бути відображені ризики, які можливі в подорожі. Врахуйте це при оформленні поліса. Наприклад, вибирайте страховку з опцією "активний спорт", якщо плануєте подібні захоплення відпочинку.

Туристична страховка для виїзду за кордон також потрібна для отримання візи. А в умовах подорожей під час пандемії коронавіруса, страховка з покриттям Covid-19 також є обов'язковою вимогою з боку багатьох держав. Оформити відповідну страховку для виїзду за кордон ви можете за допомогою безкоштовного агрегатора Ukasko.

Відшкодування за туристичним полісом може проводитися на місці, наприклад, страхова компанія направить страхувальника на лікування в партнерський медичний заклад, або ж виплати клієнт отримує вже коли повернеться додому. Для цього потрібно зберегти всі чеки про витрати та звертатися тільки до офіційних установ. Радимо уточнити про процес виплати страхового відшкодування заздалегідь, щоб уникнути непорозумінь з СК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-