Що перевірити перед тим, як брати кредит в інтернеті

Що перевірити перед тим, як брати кредит в інтернеті

Укрінформ

Кредити сьогодні насправді доступні. Якщо у вас хороша або навіть нейтральна кредитна історія, немає активних боргів, якщо ви не студент і не пенсіонер, багато організацій з радістю перекажуть вам гроші, навіть не вимагаючи, щоб ви прийшли в офіс.

У такій доступності криється один серйозний «підводний камінь». Багато українців охоче заганяють себе в боргові ями, неправильно обираючи кредит, позичаючи гроші на непотрібні речі або вішаючи на себе ті суми, які він не можуть віддати вчасно.

Перевірка можливостей

Зрозуміло, вибір кредиту починається з перевірки своїх можливостей. Якщо переплата видається невиправданою високою, а розмір щомісячних платежів не вписується до графіка грошових надходжень – кредит брати не варто. Навіть якщо кредит готові дати без відсотків або з мінімальними відсотками, пам'ятайте, що гроші віддавати все одно доведеться.

На початковому етапі гранично важливо тверезо оцінити свої можливості і чесно відповісти на запитання – чи можуть я взяти кредит, чи віддам я його в строк і чи передбачаються покупки відсотків переплати. Пам'ятайте, що кредит – це не вирішення фінансових проблем, а лише додатковий інструмент.

Перевірка кредитора

Як зазначає Артем Мірошниченко – експерт фінансового порталу Nominal –  зараз для порівняння кредиторів та їх програм достатньо зайти на сайт спеціалізованого агрегатора і протягом хвилини вибрати того, хто має гарні відгуки, довгий термін роботи на українському ринку і немає активних обґрунтованих претензій від клієнтів.

На жаль, ринок кредитів – це місце, де окрім чесних компаній із прозорими умовами працює маса «сірих» або відверто шахрайських проєктів, які збагачуються за рахунок прихованих комісій, гігантських штрафів, агресивних колекторів або навіть незаконного вилучення майна позичальників.

Перевірка умов

Перед тим як подати заявку на кредит онлайн на Номиналi, витратьте зайві 20 хвилин на те, щоб вивчити умови позики. Частина інформації доступна вже на стадії порівняння кредиторів, але не забувайте, що індивідуальніші умови позики для вас можуть бути іншими.

Читайте договори, навіть якщо здаються вам нудними, уточнюйте всі незрозумілі та завуальовані нюанси. Дивіться не лише на строк, суму та відсоткову ставку, а й на розмір загальної переплати, швидкість отримання позики на рахунок, термін розгляду заявки, наявність додаткових комісій, розмір штрафів за прострочений платіж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-