Ірина Борзова:  «Барська громада - приклад успішної реалізації програми «Велике будівництво»

Ірина Борзова: «Барська громада - приклад успішної реалізації програми «Велике будівництво»

PR
Укрінформ

Народна депутатка України, голова Вінницької обласної організації партії «Слуга Народу» Ірина Борзова переконана, що взаємодія народних обранців та влади на місцях здатна покращити умови проживання людей в будь-якій територіальній громаді.

Про це вона сказала, перебуваючи із робочим візитом на своєму окрузі - у Барській територіальній громаді.

«Громади, які працюють, - отримують державну підтримку. Все починається з ініціативи. Барська громада - це приклад залучення державних коштів на розвиток інфраструктури за підтримки народного депутата. Коли є співпраця органів місцевого самоврядування, народного депутата і підтримка облдержадміністрації, зміни помітні та відчутні для кожного мешканця. Перебуваючи у Барській громаді, хочу показати суттєві зміни, які ми можемо реалізувати й довести, що все можливо. Головне – працювати», - сказала Борзова.

 За її словами, у 2021 році вдалося розпочати суттєві інфраструктурні зміни та залучити понад 200 млн грн з державного бюджету на розвиток Барської громади.

«У 2021 розпочалися ремонтні роботи дороги Т-06-10 Любар - Хмільник - Лука-Барська - Нова Ушиця в межах громади. Це дорога, про яку просили міська рада і місцеві жителі. Я зверталась до Укравтодору, до Міністерства фінансів, до Кабміну. Проєкт включили в програму «Велике будівництво». Кошти, а це  близько 80 млн грн, виділили з державного бюджету», - сказала народна депутатка.

Але не лише державні дороги ремонтуються в Барі, а й місцеві та комунальні. Триває ремонт 5,5 кілометрів автошляху Бар-Шаргород-Нові Хоменки. Оновлено покриття на площі Святого Миколая і вулиці Шевченка. У дитсадку «Дружба», який приймає понад дві сотні дітей, ведуться роботи з утеплення фасадів, будуть змінені вікна і двері. Проєкт увійшов до програми «Велике будівництво».

 «Загальна вартість реконструкції – 7 млн грн.  Після термомодернізації будівлі 1984 року зведення, дитсадок зможе заощаджувати на енергоносіях  до 50%. Тут створять сучасний освітній простір всередині будівлі та благоустрій території», - розповіла Ірина Борзова.

Вона зазначила, що в Барі розпочато будівництво стадіону «Колос», роботи проводитимуться у дві черги.  «Спочатку відновлять футбольне поле, бігові доріжки, мережі адміністративно-побутової будівлі, паркан, освітлення і зовнішні мережі. В другу чергу ремонтуватимуть трибуни, табло, спортивний інвентар і проведуть роботи з благоустрою. Загальна вартість реконструкції – 70,5 млн грн. Завершать роботи у 2023 році», - сказала депутатка.

За програмою «Велике будівництво» у Барській громаді відремонтовані амбулаторії в селах Ялтушків і Терешки. Тут створено сучасні медцентри надання первинної допомоги.

Також Ірина Борзова повідомила, що скоро розпочнеться будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям у селі Ялтушків.

 «Для реалізації проєкту як народний депутат я залучила з державного бюджету 2 млн грн. У наступному році дитячі майданчики плануємо встановити в селах Гулі, Кузьминці, Лука-Барська, Іванівці та Терешки.  І на своєму 14 окрузі я запускаю пілотну програму «Майданчики для дітей та молоді у кожне село», - розповіла народна обраниця.

Окрім того, у 2021 році в державному бюджеті для Барської громади передбачено майже 2 млн грн на проведення широкосмугового інтернету. Інтернет проводять у села Антонівка, Бригидівка, Буцні, Глинянка, Гулі, Козарівка, Комарівці, Лядова, Мартинівка, Мирне, Підлісний Ялтушків, Сеферівка, Степанки, Трудолюбівка, Шершні й Шпирки. Зараз в багатьох з цих сіл немає навіть нормального мобільного зв’язку. Люди виходять «на горбок», щоб зателефонувати.

У бібліотеки сіл Балки, Терешки та Грабівці придбали комп’ютери й комп’ютерні столи. Ірина Борзова переконана, що люди повинні мати гідні умови і якісну інфраструктуру, незалежно від того, живуть у місті чи невеликому селі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-