На Вінниччині 16 громад отримали нові шкільні автобуси

На Вінниччині 16 громад отримали нові шкільні автобуси

Укрінформ

На Вінниччині 16 громад в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» отримали нові шкільні автобуси.

Про це повідомляє Вінницька ОДА, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми передаємо громадам нові шкільні автобуси, щоб наші маленькі громадяни мали безпечний та комфортний доступ до навчання. Це 16 шкільних автобусів для 16 громад Вінниччини. Сьогоднішня подія - гарний приклад  співпраці  держави і громад для безпечного та комфортного доступу дітей до навчання», - сказав на урочистостях з нагоди отримання громадами нових машин голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

За його словами, у поточному році на Вінниччину держава спрямувала 21,1 млн грн субвенції на придбання шкільних автобусів, обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами. Автобуси купували разом із територіальними громадами - на умовах співфінансування. З своїх бюджетів вони виділили 13,8 млн грн.

Для урочистої передачі ключів і документів на захід завітали: Голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов та Перший заступник Голови ОДА Наталя Заболотна, народний депутат України Ірина Борзова, директор Департаменту гуманітарної політики обласної державної адміністрації Олександр Мельник.

Шкільні автобуси, що вишикувались у два ряди на площі в очікуванні нових господарів – це також частина позитивних змін в Україні. Це продовження «Великого будівництва» нової країни, яку ініціював Президент України Володимир Зеленський.

Очільник області підкреслив, що на Вінниччині як і в державі в цілому, активно розбудовується інфраструктура, зокрема, освітня.

«Ми зводимо нові школи та садочки, ремонтуємо місцеві дороги, по якій їздять шкільні автобуси. У цьому навчальному році потребують підвозу 20 943 учнів, з них фактично забезпечено підвозом 20 506 учнів (97,9 %). Із загального числа шкільними автобусами довозиться 16 508 учнів – це 78,8%»,- зазначив голова ОДА.

На важливості злагодженої співпраці держави і територіальних громад наголосила під час урочистостей Ірина Борзова.

«Держава має допомагати територіальним громадам. От і сьогодні у співфінансуванні з громадами закуплено 16 автобусів. Вперше автобуси оснащені для діток з інвалідністю. Це дуже важливо, адже наша основна мета - працювати для комфорту дітей. У територіальних громад ще є потреба в шкільних автобусах, тож ми і надалі будемо співпрацювати і допомагати»,- запевнила народний депутат.

Голова Агрономічненської  територіальної  громади Сергій Сітарський, отримавши ключі від шкільного автобуса, сказав, що без підтримки обласної адміністрації громадам важко наразі впоратися зі своїми проблемами. Він додав, що ця підтримка є суттєвою і подякував керівництву області за постійні сприяння підтримку та допомогу, а також за новий автобус.

У 2020 році для громад Вінниччини на умовах співфінансування було придбано 25 шкільних автобусів на суму 46,3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-