Сергій Борзов: На Вінниччині цьогоріч відновлять шість мостів

Сергій Борзов: На Вінниччині цьогоріч відновлять шість мостів

Укрінформ

На Вінниччині у ході Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» у поточному році відновлять шість мостів.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

«Державою створено відповідні умови для відновлення мостів, значна частина яких не ремонтувалась протягом багатьох років. Затверджено надійний фінансовий інструмент відновлення автомобільних доріг – Державний дорожній фонд. Згідно чинного законодавства, обов’язковою умовою є спрямування не менше 5% державного дорожнього фонду на утримання та відновлення мостів», - повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

За його словами, цьогоріч на території області відремонтують шість мостів, розташованих на дорогах місцевого значення. Наразі завершено ремонтні роботи на трьох штучних спорудах, решта - на завершальному етапі.

Штучні споруди (мости) є невід’ємною складовою автомобільних доріг та відіграють важливу роль у транспортному забезпеченні області.  На дорогах загального користування місцевого значення Вінницької області нараховується понад 600 штучних споруд протяжністю близько 10 тисяч погонних метрів.

У наступному будівельному сезоні ремонт мостів продовжиться. Задля цього в області вже виготовлено проєктно-кошторисну документацію на відновлення ще 4 мостів, проведено необхідні закупівлі та розпочато підготовчі роботи.

Фото: vin.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-