Сергій Борзов: Палац Потоцьких та муздрамтеатр ім. Садовського - у списку «Великої Реставрації»

Сергій Борзов: Палац Потоцьких та муздрамтеатр ім. Садовського - у списку «Великої Реставрації»

Укрінформ

Розташований у м. Тульчин Палац Потоцьких та Вінницький академічний музично-драматичний театр ім. М. Садовського включені до Програми Президента України Володимира Зеленського «Велика Реставрація».

Про це з посиланням на голову облдержадміністрації Сергія Борзова повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

«Сергій Борзов повідомив, що два вінницьких об’єкта отримають субвенцію на реставрацію. Вчора це погодив профільний бюджетний комітет», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вже  найближчим часом розпочнеться фінансування цих об’єктів за рахунок бюджету Міністерства культури та інформаційної політики України.

«Це новий етап для культурного розвитку Вінниччини.  Це крок до порятунку і збереження нашої спадщини - нашої ідентичності, історії та нас самих», - підкреслив  очільник області.

Голова ОДА зауважив, що «Велика реставрація»  – це  наочний приклад розуміння важливості культури і поступової зміни усвідомлення та ставлення до цієї галузі на рівні держави.

Реставрація головного корпусу пам’ятки «Палац»у місті Тульчин  і реставраційний ремонт частини фасаду Музично-драматичного театру ім. Садовського – об'єкти комунальної власності, включені до  «Великої Реставрації» за поданням ОДА. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-