На Вінниччині коштом обласного бюджету придбають ще 7 апаратів ШВЛ - облрада

На Вінниччині коштом обласного бюджету придбають ще 7 апаратів ШВЛ - облрада

Укрінформ

На Вінниччині коштом обласного бюджету придбають ще 7 апаратів ШВЛ для двох обласних комунальних закладів, опорних з лікування COVID-19.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий, передає Укрінформ.

«За рахунок зменшення резервного фонду закуповуємо 7 апаратів ШВЛ для двох обласних комунальних закладів, - клінічного центру інфекційних хвороб та  обласного клінічного фтизіопульмонологічного центру», - написав Соколовий.

За його словами, постійна депутатська комісія облради з питань економіки, фінансів та бюджету погодила відповідне внесення змін до бюджету. Загальна вартість обладнання, яке придбають для опорних ковід-лікарень - 5,45 млн грн.

Соколовий додав, що на Вінниччині кожний другий пацієнт, якого госпіталізують з коронавірусом, потрапляє в реанімацію. Раніше ж усього третина з тих, хто лікувався від ковіду стаціонарно, мав важкий перебіг. Водночас, у регіоні серед «реанімаційних» хворих та померлих від ковіду немає жодного вакцинованого пацієнта.

Лише 3-4% жителів області, які зробили одне або два щеплення, заразились і потрапили до лікарні. Але всі вони вакциновані з порушенням, тобто мають великий проміжок між першою і другою дозами вакцини. Такі хворі мають перебіг хвороби середньої важкості.

Також в області досить часто фіксується повторне захворювання коронавірусом, є навіть випадки четвертого разу інфікування.

Наразі в області приймають пацієнтів COVID-19 десять медичних закладів, визначених опорними з лікування цього захворювання. У них розгорнуто 1450 «ковідних» ліжок, 100% яких забезпечено централізованою подачею кисню. Забезпечення медикаментами – достатнє. Утім, через важкість перебігу хвороби реанімації завантажені. Тому медзаклади вже отримали вказівку щодо розширення мережі реанімаційних ліжок. Саме для них і призначені апарати ШВЛ, які придбають вже найближчим часом.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-