Сергій Борзов: На Вінниччині відкрили дев’яте приймальне відділення екстреної допомоги

Сергій Борзов: На Вінниччині відкрили дев’яте приймальне відділення екстреної допомоги

Укрінформ

На Вінниччині у Тульчинській ЦРЛ відкрили дев’яте приймальне відділення екстреної допомоги, реконструйоване у ході Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

«На Вінниччині запрацювало вже дев’яте з десяти приймальних відділень області, побудованих в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Варто сказати, що до цього у Тульчині ніколи не було такого обладнання. Завдяки програмі закуплено комп’ютерний томограф та новий цифровий рентген-апарат найвищого класу, а також сучасний апарат ультразвукової діагностики, який є портативним, тож його можна переміщувати по лікарні. Це буде зручно як для  лікарів, так і для пацієнтів.

Загалом, у рамках «Великого будівництва» на приймальне відділення було витрачено близько 30 млн грн, з них 5,7 млн грн – це бюджет міста в обсязі 2 млн грн, бюджет району - 3 млн грн, а  також 760 тис. грн – кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих територій, виділені за сприяння народного депутата України. Обладнання закуплено на суму майже 17 млн грн, а на будівельні роботи приймального відділення спрямовано 8400 млн грн. Ми обіцяли – ми зробили!»- підкреслив голова ОДА Сергій Борзов.

Особливо важливо, що відтепер за направленням лікаря або ж при ургентних ситуаціях мешканці громади мають можливість безкоштовно пройти обстеження за допомогою нового обладнання.

Як зазначив голова ОДА Сергій Борзов, саме завдяки реалізації програми Президента «Велике будівництво» створюються комфортніші умови для роботи медиків, а головне – з’являється можливість максимально швидко надати допомогу пацієнтам і врятувати найцінніше для кожної людини – її життя.

Тульчинська лікарня є опорною у Вінницькому госпітальному окрузі. Тут надають екстрену невідкладну медичну допомогу майже 120 тис. осіб.

«Це те відділення, де починається перша зустріч з пацієнтом, коли його привозить карета швидкої допомоги, де є розгорнутий комплекс діагностичних досліджень. – зауважила директор департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОДА Ольга Задорожна. – Цифровий рентген, комп`ютерний томограф, експрес-лабораторія, ультразвукова діагностика - все це сконцентровано саме у цьому відділенні. І вже після комплексної діагностики, з попереднім діагнозом пацієнт буде госпіталізований до того профільного відділення, яке буде визначено завдяки дослідженням на базі приймального відділення. Це і є сучасний рівень надання медичної допомоги. Переконана, що саме такі відділення мають бути у кожній лікарні, і, в першу чергу, в опорних лікарнях».

Приймальне відділення Тульчинської ЦРЛ межує з підстанцією швидкої медичної допомоги, тож виклики, які надходять до централізованого диспетчерського центру можуть одразу ж переадресовуватись на відділення і в лікарні знатимуть, яку саме надавати допомогу.

Зауважимо, що в кожному із приймальних відділень, які вже відкрито в області після реконструкції, встановлено нове обладнання для якісної діагностики.

Для приймального відділення Тульчинської ЦРЛ за державні кошти придбано комп’ютерний томограф марки Optima CT 540 (16 зрізів) вартістю  11, 36 млн грн, апарат  УЗД марки SonoBook 8 вартістю 800 тис. грн та рентген марки IMAX 7700F вартістю 4,8 млн грн.

Під час зустрічі в.о. головного лікаря Тульчинської ЦРЛ Галина Распутна підкреслила, що в нових умовах значно краще працювати лікарям, а пацієнтам – одужувати.

Вона також розповіла, що до зони обслуговування медзакладу входить Тульчинський район із населенням 144 тис. осіб, а це велика кількість територіальних громад, населених пунктів, жителі яких матимуть змогу звертатись до лікарні та отримувати кваліфіковану медичну допомогу.

Тульчинський міський голова Валерій Весняний також підкреслив, що нові можливості для лікарні є вкрай важливими для мешканців громади. 

«Ми вдячні Президенту України Володимиру Зеленському за програму «Велике будівництво», яке справді працює. Переконаний, що у приймальному відділенні надаватимуть якісні послуги населенню», - зауважив Валерій Весняний.

Він також подякував усім, хто посприяв реконструкції приймального відділення - народному депутату України Ларисі Білозір, керівництву області,  депутатам міської та районної рад.

Програма Президента «Велике будівництво» діє. Докладено максимум зусиль для того, аби жителі громад отримували якісні медичні послуги.

 Фото: Вінницька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-