Електрична духова шафа: особливості та правила вибору

Електрична духова шафа: особливості та правила вибору

Укрінформ

Компанія Bosch представила нову серію електричних духових шаф. Особливість моделей — функція AddedSteam. Під час приготування зберігаються всі вітаміни й корисні мікроелементи, а м'ясо виходить з хрусткою скоринкою. Електрична духова шафа — популярна техніка в сучасних кухнях. Ми розповімо, у чому її переваги і як правильно вибрати.

Переваги кухонних пристроїв

Класичні плити поступово витісняються варильними панелями й електричними духовими шафами. Техніку можна вбудувати в меблі, вона займає менше місця. Це актуально в маленьких кімнатах. Переваги електричної духової шафи:

  1. Вентилятор і конвекція. Завдяки такій системі циркуляції повітря інгредієнти рівномірно пропікаються з усіх боків. У топових моделях можна готувати на різних рівнях окремі страви, запахи не змішуються між собою.
  2. Простота догляду. Електричні духовки самоочищаються. У бюджетних моделях поверхні виконані з емалі, вона поглинає забруднення, після використання потрібно протерти серветкою. Дорогі шафи обладнані піролізом. Жир і залишки їжі спалюються при високій температурі й перетворюються в попіл.
  3. Модний дизайн. Електродуховки вносять нотку сучасності в інтер'єр кухні. Можна вибрати модель з чорним або прозорим склом. На маленьких площах шафи вбудовують в меблі. 

У трендових духовок ширше можливості, ніж у класичних плит. Світові бренди пропонують «розумний» функціонал, щоб спростити життя домогосподаркам.

Можливості техніки

Сучасні пристрої направлені на швидке і якісне приготування страв. Виробники пропонують прилади з:

  1. Розумним таймером. Техніка повідомляє користувача звуковим сигналом про готовність блюда. Дорожчі моделі автоматично відключаються в зазначений час.
  2. Режим гриля і приготування на пару. Це знахідка для шанувальників правильного харчування. Зробити барбекю можна, не виїжджаючи на природу. При готуванні на пару зберігається максимальна кількість корисних мікроелементів.
  3. Різноманітність функцій. Деякі прилади запрограмовані на певні страви. Наприклад, можна вибрати режим приготування м'яса, покласти всередину інгредієнти й займатися своїми справами. Розумна духовка сповістить, коли воно буде готове.

Зверніть увагу на моделі з функцією розморожування і СВЧ-печі. Це зручно, якщо потрібно швидко приготувати стейк, а м'ясо довго лежало в холодильнику. Духовка в лічені хвилини позбавить продукт від льоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-