Ірина Борзова: Аеропорт Вінниця та міст між Україною та Молдовою - проєкти «Великого будівництва»

Ірина Борзова: Аеропорт Вінниця та міст між Україною та Молдовою - проєкти «Великого будівництва»

PR
Укрінформ

На Вінниччині розпочалась реалізація двох наймасштабніших проєктів, про які говорили десятиліттями, але не робили. Це реконструкція міжнародного аеропорту «Вінниця» та будівництво нового мосту через Дністер між Україною та Молдовою.

За словами народної депутатки України, голови Вінницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Ірини Борзової,  десятиліттями політики різних рівнів говорили про важливість реконструкції аеропорту «Вінниця». «Говорили, критикували, але нічого не робили. Я часто чую запитання від вінницьких експертів: Чому реконструкція не розпочалась у 2019 році? Але кращий спосіб почати робити, це перестати говорити, як говорили у 2007, 2008, 2009, 2010, … чому реконструкція аеропорту не розпочалась у 2015- 2018 роках. По факту реконструкція аеропорту «Вінниця» розпочалась сьогодні, в рамках програми Президента України Володимира Зеленського», - сказала вона.

Депутатка нагадала події вересня 2020 року - тоді Володимир Зеленський вперше на посаді Президента відвідав Вінницю. Президент запевнив, що за його каденції вінничани побачать будівництво аеропорту Вінниця. Ірина Борзова повідомила, що на рахунок Державного казначейства Вінницької області перерахований перший транш у розмірі 135 мільйонів гривень.

 «Як для міста, що не є «мільйонником», видатки з держбюджету на аеропорт колосальні - 604 мільйони гривень. Тому я, як народний депутат, буду контролювати використання коштів платників податків та якість робіт. Розпорядником коштів є комунальне підприємство Вінницької міської ради «Аеропорт «Вінниця», - сказала нардеп.

Ще одним із найбільш масштабних проєктів програми «Велике будівництво» на Вінниччині – новий міст між Україною та Молдовою. Про необхідність його будівництва говорили більше ніж 30 років. Посадовці всіх рівнів розповідали, що збудувавши новий міст, можна зробити найкоротший транспортний коридор з Європи до Азії.

 «У вересні вже є результат. Проведено колосальну роботу в стислі строки. На Вінниччині вже відремонтували 116 кілометрів дороги «Немирів – Ямпіль», яка є частиною транспортного коридору між Україною і Молдовою. Завершено підготовчі роботи з будівництва мостового переходу Ямпіль-Косеуць. На ділянку доставлено потужну містобудівельну техніку. Визначено місце, де знаходитиметься митний термінал, площею близько 8 гектарів», - зазначила депутатка.

 За її словами, на будівництво мостового переходу Ямпіль – Косеуць передбачені кошти в державному бюджеті. За відповідні зміни в бюджеті на 2021 рік проголосували народні депутати. «Реалізація цих інфраструктурних проєктів стане магнітом розвитку регіону.  «Велике будівництво» змінює інфраструктуру Вінницької області. Наша команда не говорить, наша команда – робить», - резюмувала Ірина Борзова.

Як повідомляло агентство,  12 січня цього року Президенти України та Молдови підписали Меморандум щодо розвитку транспортно-транзитного потенціалу між країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-