На реконструкцію летовища аеропорту «Вінниця» вже перераховано 135 млн грн  - ОДА

На реконструкцію летовища аеропорту «Вінниця» вже перераховано 135 млн грн - ОДА

Укрінформ

На реконструкцію злітної смуги міжнародного аеропорту «Вінниця», яка відбувається в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», у поточному році вже перераховано 135 млн грн.

Про це у четвер на брифінгу повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

Участь у брифінгу за результатами ознайомлення із ходом реконструкції злітно-посадкової смуги КП «Аеропорт «Вінниця» також взяли міський голова Вінниці Сергій Моргунов та голова обласної ради Вячеслав Соколовий.

«Це особиста обіцянка Президента, що в бюджеті буде передбачено кошти на ремонт злітно-посадкової смуги. «За мою каденцію ви побачите будівництво аеропорту «Вінниця»»  – про це Президент України Володимир Зеленський сказав у Вінниці в вересні минулого року. Бюджет на 2021 рік дозволив продовжити модернізацію регіональних аеропортів. На реконструкцію злітної смуги у 2021 році вже перераховано 135 млн грн», – зазначив Сергій Борзов.

Зауважимо, цього року до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» увійшов напрямок щодо розбудови регіональних авіахабів. На реконструкцію аеропорту «Вінниця» в державному бюджеті передбачили 604,27 млн гривень.

Як зазначив Голова ОДА Сергій Борзов, крім пасажирських перевезень, авіаційні хаби передбачають також розвиток транспортної авіації, яка буде використовуватись в економічному потенціалі області для розвитку бізнесу.

Потенціал аеропорту «Вінниця» достатньо великий – це єдиний функціонуючий  сертифікований аеропорт в радіусі понад 150 км. Завдяки унікальному розташуванню до зони обслуговування входять рекордні 10 областей України та північні райони Молдови, є і практичний досвід польотів громадян Молдови із Вінниці на регулярних рейсах.

«Маємо позитивний досвід співпраці міжнародного аеропорту «Вінниця» з північними районами Республіки Молдова, тому слід розглядати будівництво нового мостового переходу «Ямпіль-Косеуць» як ще один поштовх для розвитку.  Після реконструкції, міжнародний аеропорт «Вінниця» буде запропонований нашим сусідам як альтернатива аеропорту «Ясси» в Румунії», – наголосив керівник регіону.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов підкреслив, що така масштабна реконструкція міського аеропорту – це результат спільної командної роботи і міської ради, і обласної державної адміністрації, і обласної ради.

За словами генерального підрядника, представника ТОВ «Шляхове Будівництво «Альтком», наразі на злітно-посадковій смузі тривають роботи із підготовки швів до заповнення бітумом, аби в подальшому перейти до влаштування вирівнювача шару під товщину бетону 12 см: «Ми йдемо за графіком. Вже замовили труби для водовідведення та інше обладнання. Відбувається заготовка сипучих матеріалів для роботи бетонного вузла.  Потім – копання траншей, укріплення узбіч та укладання труб. В активний ритм роботи увійдуть через три тижні. На майданчику щодня працює близько 25 осіб. Цього року маємо залити товщину бетону 18 см, здійснити розширення злітної смуги і водовідведення, а вже на наступний рік – укласти верхній шар товщиною 38 см. Сподіваємось, що погодні умови дадуть можливість це зробити. Підрядна організація має значний досвід таких робіт».

Як зауважив голова обласної ради Вячеслав Соколовий, новий аеропорт – це нові можливості як для міста Вінниці, так і для Вінниччини в цілому, наявність аерологістичних можливостей додатково підвищить інвестиційну привабливість громад Вінниччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-