Alterra Group: викликане пандемією зростання e-commerce спровокувало попит на комерційну нерухомість

Alterra Group: викликане пандемією зростання e-commerce спровокувало попит на комерційну нерухомість

Укрінформ

Фахівці компанії Alterra Group, яка займає одне з лідируючих положень на ринку комерційної нерухомості в Україні, розповіли про причини зростання галузі, її перспективи та власні проекти.

Чому інвестувати в комерційну нерухомість сьогодні вигідно

Ринок, який взимку-навесні 2020 року практично почав стагнувати через неможливість прогнозувати скільки-небудь близьке майбутнє, швидко відреагував на ситуацію і переформатувався в «діджитал». Іншими словами — бізнес пішов в онлайн.

Відмова від звичної торгової діяльності викликала різке зростання логістики: служб доставки, складів і обслуговуючого персоналу. Так, американська Amazon тільки в третьому кварталі минулого року найняла 250 тисяч працівників складів, а загальний штат компанії в результаті перевищив мільйон осіб.

Якщо розглядати ситуацію на ринку комерційної нерухомості України, то тут ситуація схожа: збільшення кількості e-commerce компаній спровокувало попит на складські приміщення.

Як повідомляв портал Minfin.com.ua в матеріалі, присвяченому комерційній нерухомості, ціни оренди та продажу складських приміщень в Україні зросли. Так, у Львові вартість квадратного метра обладнаного складу піднялася в ціні майже на 20%, а ціна оренди — на 10,5%. Головним чинником такої динаміки фахівці порталу називають саме онлайн-торгівлю.

Якщо говорити про вигоди від інвестицій в дану сферу, то: 

  • прибутковість складського приміщення сьогодні дорівнює 10% — це вище за прибутковість від оренди квартир;
  • таку нерухомість вкрай легко масштабувати та переформатувати;
  • тут дуже низькі ризики недо- і довгобудів і малі операційні витрати інвесторів за умови, що питаннями оренди займається керуюча компанія.

Окупність об'єкта складської нерухомості близько десяти років, тоді як в житловому секторі ця цифра може становити і 15 і 20 років.

Який формат об'єктів затребуваний бізнесом

Бізнес сьогодні зацікавлений в комплексному підході до логістичних комплексів. Такі об'єкти повинні мати у своєму розпорядженні складські, офісні приміщення, а при необхідності — торгові площі й можливість організації шоу-румів. Ще один важливий фактор — прив'язка до транспортних магістралей і навіть зовнішніх кордонів держави для тих компаній, які ведуть зовнішньоекономічну діяльність.

Всіма цими ознаками володіє новий логістичний центр PORT Lviv logistic center, першу чергу якого (близько 10 тисяч кв. м) Alterra Group введе в експлуатацію вже до кінця 2021 року.

Про об'єкт

Хаб, загальна площа якого складе 42 тисячі квадратних метрів, розташований на території понад восьми гектар у Львові на вулиці Зеленій недалеко від об'їзної дороги та в безпосередній близькості від маршрутів муніципального транспорту.

Логістичний центр включає:

  • 36 000 кв. м складських і виробничих приміщень, обладнаних відповідно до світових стандартів;
  • 2000 кв.м офісних приміщень класу «В»;
  • 4000 кв. м торговельних приміщень, включаючи супермаркет, їдальню, аптеку, відділення банку;
  • розвинену інфраструктуру;
  • зону відпочинку з озером і артоб'єктами.

Власники та орендарі зможуть вибирати приміщення будь-якої зручної площі: склади від 365 кв. м, торгові простори від 70 кв. м і офіси — від 60 кв. м.

Купити або орендувати

Alterra Group пропонує три варіанти:

  1. Купівля приміщень для себе. Оптимально для компаній, які потребують власних офісних, складських або торговельних площ.
  2. Інвестиції з метою отримання ренти. У цьому випадку інвестор, який придбає певну площу, може віддати її в управління Alterra Group і стабільно отримувати до 12% річних.
  3. Оренда. Частина площ призначена для здачі в оренду представникам малого та середнього бізнесу, для ведення господарської діяльності.

Звичайно найбільш вигідні перші два варіанти. Комерційна нерухомість, а особливо, нерухомість складського призначення, з великою часткою ймовірності буде рости в ціні, бо тренд на діджіталізацію бізнес-процесів триває. Це найбільш надійний вид інвестицій в нерухомість, що тільки підтверджують останні тенденції ринку.

Але і третій варіант принесе орендарям чимало вигод, оскільки новий логістичний центр оптимальний з точки зору зручності і інфраструктури.

Про Alterra Group

Керуюча компанія Alterra Group за п'ять років на ринку комерційної нерухомості має у своєму портфелі 36 об'єктів площею 137,5 тисяч кв. м. 70% цих площ — склади і це дає можливість говорити про значний досвід саме у сфері логістики.

Повну інформацію про компанію, її діяльність і партнерів можна отримати на офіційному сайті Alterragroup.com.ua, а контакти нового логістичного центру:

Львів, вул. Зелена

+380 (67) 518 38 90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-