Як змінилися технології підключення інтернету за останні 20 років

Як змінилися технології підключення інтернету за останні 20 років

Укрінформ

У світовому форматі ідея створення інтернету виникла в Міністерстві оборони США ще 22 жовтня 1969, щоб військові могли швидко і по надійних каналах передавати інформацію. В Україні інтернет прийшов тільки навесні 1991 року. Можливість бездротового підключення з'явилася набагато пізніше, але сьогодні вже стрімко витісняє провідний інтернет. Причина тому - можливість доступу в зручному місці, з будь-якого гаджета без будь-яких проводів.

Як розвивалася технологія підключення до інтернету

Якщо в багатьох європейських країнах розвиток інтернету на перших етапах фінансувалося коштом держави, то в Україні вдосконалення технології відбувалося коштом приватних компаній. Але це не стало на заваді для досягнення певних успіхів. Серед ключових подій варто відзначити:

  • 1 грудня 1992 року домен .ua - офіційно делеговано в Україні.
  • Листопад 2000 року - створена Інтернет асоціація України.
  • У 2008 році українські інтернет-провайдери починають використовувати оптику, FTTx.
  • У березні 2012 року кількість українських користувачів інтернетом склало майже 48% у віці від 15 років і старше.
  • У вересні 2015 року відбулася масштабна конференція «Telecom Ukraine-2015», яка зібрала 300 учасників телеком-індустрії.
  • Станом на червень 2019 року відсоток користувачів мережі склав 74%. Wi-fi стрімко витісняє дротове підключення до інтернету. 
  • 2021 рік. Інтернет покриття є в метро. Вільний доступ до Wi-fi в закладах громадського харчування, фінансових, освітніх установах і не тільки. Зросла кількість власників смартфонів з функцією 4G, 5G.

Сьогодні надійний український провайдер datagroup.ua/ru/kharkiv/b2c/internet/fiksovanij-internet пропонує доступ до інтернету Ethernet, хDSL, xPON - гарантовану можливість швидко завантажувати будь-які файли й відео великих обсягів, дивитися улюблені фільми й ролики в режимі онлайн, спілкуватися по відеозв'язку з рідними. «Датагруп» - безлімітний трафік і цілодобова підтримка фахівців.

Що чекає в майбутньому: прогнози експертів

Сучасні технології зробили можливим розвивати швидкість інтернету до 1 Гбіт / сек. Не залежати від перепадів напруги й при цьому мати стабільний сигнал. Один роутер з роздачею Wi-fi здатний в стандартному режимі забезпечити мережею кілька мобільних гаджетів, стаціонарний ПК, ноутбук, телевізор, систему відеоспостереження, користуватися послугою розумний будинок.

Впроваджена технологія Wi-fi-HD вирішує проблему стабільного покриття, де погано ловить мобільний сигнал, у важкодоступних і місцях великого скупчення людей. 

Експерт і технооптиміст Мітіо Каку прогнозує, що вже у 2050 році всі доступні мережеві технології будуть переведені в цифровий формат в повному обсязі. А футуролог Рей Курцвел говорить про зростання пропускної спроможності до 2041 року приблизно в 500 000 000 разів.

Компанія «Датагруп» - надійний провайдер, який дозволить використовувати безмежні можливості Інтернету в зручному місці й часу, для дому та бізнесу з широким покриттям мережі й стабільним сигналом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-