Чи шкідлива лазерна епіляція в зоні бікіні

Чи шкідлива лазерна епіляція в зоні бікіні

Укрінформ

Лазерна епіляція вважається однією з найефективніших методик позбавлення від небажаного волосся на обличчі і тілі. Про це свідчать численні відгуки задоволених дівчат, які зуміли зробити своє тіло ідеально гладеньким. Однак до сих пір серед представниць прекрасної статі витають сумніви і міфи щодо безпеки процедури. Особливо хвилює питання, чи шкідлива лазерна епіляція в зоні бікіні? З цим питанням нам допоможе розібратися головний лікар - косметолог мережі студій ЕпіЛазер - Горун Віра Володимирівна. Вона стверджує, що епіляція бікіні не шкідлива, якщо дотримуватися правил проведення та виконувати всі рекомендації по посиланню https://epilaser.com.ua/lazernaya-epilyaciya-bikini/.

Чому з'являються чутки про можливу шкідливість?

У косметології лазер використовується вже кілька десятків років. Але перші установки були далекі від досконалості, і часто залишали опіки. Щоб уникнути появи рубців, доводилося вживати додаткових заходів. Таким чином, більшість міфів засноване на особливостях роботи застарілих пристроїв, які тепер ніхто вже не використовує.

Найпоширеніші помилки, що лазерна епіляція на бікіні шкідлива

  • Викликає безпліддя. Багато хто вважає, що видаляти лазером волоски не народжуваним жінкам не можна, оскільки це призведе до проблем із зачаттям. Але насправді причин у безпліддя безліч, і лазерний вплив в цей список не входить. Лазер, в залежності від настройки установки і типу пристрою, проникає в шкіру не більше ніж на 3 мм. Цього недостатньо, щоб зробити негативний вплив на матку або яєчники.
  • Порушує перебіг вагітності. Лікарі відмовляють вагітним в лазерній епіляції бікіні. Але це жодним чином не пов'язано зі шкодою для здоров'я малюка. Причини зовсім інші. Під час вагітності змінюється гормональний фон жінки. У свою чергу це позначається на реакціях м'яких тканин. Зокрема, зростає ризик отримання пігментації і знижується больовий поріг, через що раніше безболісна епіляція почине доставляти сильний дискомфорт. Неприємні больові в свою чергу відчуття можуть стати приводом підвищення тонусу матки, що загрожує небезпекою з виношуванням дитини.
  • Шкідливе опромінення. Лазерна апаратура випромінює електромагнітне поле оптичного діапазону. Однак промінь впливає точно та цілеспрямовано, тому і мови бути не може про повне опроміненні області бікіні, організму і вже, тим більше, про його негативні наслідки.
  • Підвищення ризику появи злоякісних новоутворень. На відміну від сонячного випромінювання, лазер не може викликати малігнізацію здорових тканин в області бікіні. Але при епіляції майстер уникає впливу на пігментні невуси. Саме їх пошкодження, здатне дати поштовх до трансформації доброякісних клітин в злоякісні, особливо, якщо в організмі є і інші передумови для розвитку онкологічного процесу (віруси, генетична схильність, порушення гормонального балансу).

Коли не рекомендується проводити процедуру?

Спростувавши всі міфи, можна сміливо стверджувати, що лазерна епіляція в зоні бікіні не шкідлива. Звичайно, як і будь-яка інша косметологічна послуга, вона має свої протипоказання. Тому, щоб уникнути проблем зі здоров'ям, кожну клієнтку попередньо оглядає фахівець. І він має право відмовити в проведенні епіляції в наступних випадках:

  • дерматологічні захворювання;
  • вагітність;
  • цукровий діабет;
  • герпес в зоні бікіні;
  • онкологія будь-якої локалізації;
  • загальні інфекційні та соматичні захворювання, в тому числі і хронічні процеси в період загострення.

Якщо є якесь протипоказання, будь-який поважаючий себе фахівець відкладе процедуру або порадить альтернативний варіант видалення волосся в зоні бікіні.

ЕпіЛазер - одна з кращих студій лазерної епіляції в Києві, оснащена сучасними 3D апаратами. Це гібридна новинка, що поєднує в собі дію відразу трьох променів: олександритового, діодного і неодимового. Завдяки чому епіляція бікіні стає максимально ефективною, оскільки можна позбутися від волосків різного відтінку, в тому числі сивого, світлих і Пушкова. Більш того, трьох кластерна технологія безпечно працює на всіх фототипах шкіри за шкалою Фіцпатріка. При цьому майстри дуже точно налаштовують апаратуру, що робить епіляцію зони бікіні не шкідливою. Почитати відгуки клієнтів, дізнатися вартість послуг або записатися на прийом можна на сайті epilaser.com.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-