Які сучасні функції повинні бути у домашнього телевізора

Які сучасні функції повинні бути у домашнього телевізора

Укрінформ

Сучасні телевізори разюче відрізняються від моделей, які були випущені на ринок 10 років тому, не кажучи вже про більш консервативні моделі. Зараз телевізор - це не просто коробка з екраном, а цілий набір інноваційних опцій, про які ви можете і не здогадуватися.

  • Розумне телебачення
  • Нові стандарти зображення
  • Об'ємний звук
  • Мобільні технології

Smart TV

Розумне телебачення або Смарт ТБ - це не інновація, але на деяких моделях її все ж немає. А дарма, адже Smart TV дозволяє насолоджуватися переглядом фільмів, серіалів і передач навіть без підключення до ефіру, супутника або кабелю. По суті, ваш телевізор отримує доступ в інтернет, включаючи тематичні сервіси та онлайн-кінотеатри з платним і безкоштовним контентом, YouTube, «Кинопоиск», Netflix і десятки інших онлайн-ресурсів.

Красива картинка

Якщо про розумне телебачення чули багато людей, то про нові стандарти «картинки» знають далеко не всі. По-перше, це різні технології upscaling-а, коли зображення покращується за рахунок внутрішніх ресурсів обладнання. По-друге, це технології HDR, завдяки яким телевізор передає більш соковиту, контрастну і складну в плані відтінків картинку.

Крім того, зростають вимоги до дозволу. Якщо раніше більшості вистачало стандартів HD, то тепер є і UHD, і 4К, і навіть 8К. Останні два, до речі, не дуже вигідні через високу вартість і поки ще невелику кількість контенту, який випускають в даних форматах.

Об'ємний звук

Вимоги цільової аудиторії сучасної техніки теж ростуть. Багато хто купує хороші телевізори для дому, щоб не ходити в кінотеатри. Однак крім великого екрана і чіткої картинки (а ще - Smart TV для доступу до контенту) потрібен відповідний звук. Деякі моделі оснащуються не однією, а комплексом колонок зі стереозвуком, які працюють за стандартами Dolby Digital.

Мобільні технології

Якщо бездротовими технологіями і підключенням ТВ до Wi-Fi нікого особливо не здивуєш, то інтеграція обладнання з мобільними пристроями - це поки що інноваційна «фішка». Причому, досить перспективна, адже мова йде не тільки про зручне дистанційне управління, а й синхронізацію облікових записів, доступів та інших індивідуальних параметрів.

Одна з останніх опцій - вбудований голосовий помічник, який робить управління телевізором, пошук і вибір фільму ще більш зручним. Все, що потрібно - лежати на дивані й просити телевізор поставити на відтворення те, що хочеш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-