В Україні стартував міжнародний конкурс диджитал-мистецтва «Ми — аніматори»

В Україні стартував міжнародний конкурс диджитал-мистецтва «Ми — аніматори»

Укрінформ

Розпочато приймання заявок на участь у Міжнародному конкурсі диджитал-мистецтва «Ми — аніматори». До розгляду приймаються роботи у жанрі цифрової ілюстрації та анімації.  Про це Укрінформу повідомив Оргкомітет конкурсу.

Конкурс «Ми — аніматори» — масштабний поліфункціональний проєкт, спрямований насамперед на підтримку художниць і художників на етапі їхнього становлення. Конкурс покликаний проаналізувати цифровий аспект розвитку української та міжнародної артсцени, сприяти утвердженню престижу креативних творчих професій і становленню українського цифрового анімаційного мистецтва.

За словами організаторів, участь у конкурсі допоможе молодим митцям привернути увагу галерей, менторів, культурних журналістів, мистецтвознавців, меценатів і діячів креативних індустрій. У довгостроковій перспективі Конкурс має дослідити вплив «цифрового ренесансу» і диджитал-арту на мистецтво, духовність, моду, архітектуру, філософію, урбаністику й громадський простір.

За результатами Конкурсу буде видано каталог, частина накладу якого буде передано бібліотекам, мистецьким інституціям, посольствам і галереям.

Нагородну атрибутику у бронзі створить відомий український скульптор, лауреат численних світових нагород, «вишуканий романтик європейського Міленіуму» Володимир Філатов.

Також восени 2021 р. буде проведено колективну виставку фіналістів в одній із провідних галерей міста Києва.

УМОВИ УЧАСТІ

1.  До розгляду прийматимуться оригінальні роботи митців віком до 35 років, створені упродовж останніх п'яти років.

2. Учасник може подавати до трьох різних робіт у жанрі цифрової ілюстрації і/або анімації (відеороботи хронометражем від 5-ти секунд до 5-ти хвилин). Враховуючи короткі терміни подання заявок, Оргкомітет Конкурсу не встановлює тематичних і жанрових обмежень для робіт.

3. Цифрові ілюстрації можна завантажити безпосередньо у форму заявки. Анімаційні роботи  слід попередньо завантажити в будь-яке публічне файлове сховище (WeTransfer, FEX.ua, Dropbox, Google Drive), а до конкурсної заявки додати посилання для завантаження.

4. Надіслати заявку на участь можна, заповнивши форму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSekzHx3aEOUU7TAEmGJ6NT6uRKL4D5GQgLjh8MxKXiIpCnYGw/viewform

Дедлайн подавання заявок — 20 жовтня!

Додаткові запитання з приводу конкурсу можна поставити, написавши на  e-mail. Оргкомітету: digital.awards2021@gmail.com

Засновник конкурсу: Міжнародна громадська організація «Гуманітарний проєкт». Співзасновники: Національна спілка художників України, всеукраїнська газета «Літературна Україна»,  Інститут екранних мистецтв Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, Кафедра графічного дизайну Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука. Головний інформаційний партнер конкурсу — Національне інформагентство «Укрінформ». Це перша в Україні культурна ініціатива такого масштабу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-