На Вінниччині відкрилось Почесне Консульство Латвійської Республіки

На Вінниччині відкрилось Почесне Консульство Латвійської Республіки

Укрінформ

У Вінниці 10 вересня відкрилась нова дипломатична резиденція - Почесне Консульство Латвійської Республіки.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов під час урочистого відкриття дипломатичної установи зазначив, що  відкриття Почесного консульства  Латвії у ювілейний, 30-й рік установлення дипломатичних відносин між Україною та Латвійською Республікою є символічним.

«Наш регіон стає надійною резиденцію для європейських дипломатичних корпусів, адже у Вінниці уже успішно працюють Генеральне консульство Польської республіки та Почесне консульство Республіки Молдова. А віднині  відкрилась нова дипломатична резиденція - Почесне Консульство Латвійської Республіки», - сказав Борзов.

Користуючись нагодою, очільник області подякував дипломатам з Латвії за  підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої країни, а також за підтримку євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України на різних міжнародних майданчиках.

«Чому Вінниця? Думаю, що відповідь на це питання ми всі отримали під час інвестиційного форуму, - одразу пояснив  Юріс Пойканс, Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні.-  Економіка  –  важливий напрямок. Ми відновили роботу агенцій інвестиційного розвитку у Києві. Час іти в регіони. Освіта і культура – це ті проєкти, які теж будемо розвивати у наших відносинах». 

За словами пана Посла, Вінниччина сьогодні - динамічний регіон, який швидко розвивається, відкритий до співробітництва, нових ідей та конструктивної співпраці.

Сергій Борзов від імені обласної державної адміністрації запевнив латвійських дипломатів: «Ми, звичайно, зі свого боку надамо всебічну підтримку діяльності Почесного Консульства. Також щиро вітаю з цією подією Почесного Консула Латвійської Республіки у Вінниці пана Ігоря Скоромного. Це не лише висока довіра, а й  відповідальність. Тож бажаю успіху новому колективу  співробітників Консульства! Цікавих проектів та хороших результатів задля взаємовигідного вінницько-латвійського співробітництва! Сподіваюсь, що це третє, але не останнє Почесне Консульство на Вінниччині».

У свою чергу, Почесний Консул Латвійської Республіки у Вінниці Ігор Скоромний  підсумував: «Консульство Латвії відкрито! Ми будемо робити все для того, щоб Латвія, м. Вінниця і Вінницька область  активно і успішно співпрацювали в економічному, культурному і науковому напрямках».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-