На Вінниччині відбувся VІІІ Міжнародний інвестиційний форум

На Вінниччині відбувся VІІІ Міжнародний інвестиційний форум

Укрінформ

На Вінниччині відбувся VІІІ Міжнародний інвестиційний форум. Голова Вінницької ОДА зазначив, що цей захід дасть можливість залучити в область більше інвестицій, адже регіон запропонував найкращі умови для бізнес-середовища.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

Таке переконання висловив очільник області висловив під час інвестиційного форуму з провідними інвесторами та представниками вітчизняних та міжнародних компаній.

На форумі йшлося про те, чим саме Вінниччина приваблива з точки зору інвесторів.

«Влада відкрита до подальшої співпраці з представниками бізнесу. – підкреслив Голова ОДА Сергій Борзов під час брифінгу. -  Переконаний, що цей форум надасть можливість залучити до регіону більше інвестицій, адже ми запропонували найкращі умови для бізнес-середовища. Обласна державна адміністрація завжди піклуватиметься про тих, хто прагне втілювати тут свої стартапи та продовжувати роботу в напрямку подальшої реалізації важливих проєктів. Ми також залучаємо міжнародних партнерів до надання консультацій з питань ведення бізнесу». 

Очільник області окремо зупинився на результатах реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», підкресливши, що саме ця програма дає можливості для розвитку територіальних громад.

«Втілення програми сприяє надходженню інвестицій, створенню нових робочих місць, адже ми бачимо, скільки людей залучені до цієї роботи. «Велике будівництво» - це не лише автошляхи. Це - садочки, школи та спортивні об’єкти. Також це додаткові надходження до податків різних рівнів: як до бюджетів територіальних громад, так і до обласних бюджетів», - зауважив Сергій Борзов.

Очільник області окремо зупинився на реалізації в рамках президентської програми «Велике будівництво» інвестиційного проєкту, який носить символічну назву -  «дорога президентів».

Так, у надзвичайно короткий термін, протягом 90 днів, вдалося відремонтували 116 кілометрів дороги Немирів-Ямпіль.

Надалі – спорудження мостового переходу через річку Дністер в районі міста Ямпіль (Україна) та Косеуць (район Сорока Республіки Молдова).

«Це дає можливість створити новий міжнародний маршрут, який стане найкоротшим шляхом з Прибалтики до Балкан - лінією столиць прибалтійських країн до Бухареста, Софії, Афін чи Стамбулу через Київ і Кишинів». – підкреслив Сергій Борзов.

Голова обласної державної адміністрації також зазначив, що окрема увага приділяється створенню технопарків, додавши, що на сьогодні є пропозиція щодо відкриття великого логістичного комплексу в Ямпільській громаді.

Важливою перевагою регіону залишається міжнародний аеропорт «Вінниця». Як повідомив очільник області, перший транш коштів на реконструкцію цього тижня уже надійшов з державного бюджету в розмірі 135 млн грн.

Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач, спілкуючись з журналістами, зауважив: «UkraineInvest має серію заходів по Україні.  Мета цих  заходів – просування іміджу регіонів України в напрямку інвестиційної привабливості, як для національного так і для іноземного інвестора. Зазвичай, нас дивляться люди з-понад 50 країн світу. Такі заходи суттєво важливі як для просування іміджу, так і перспектив регіону». 

Він також подякував за ефективну співпрацю керівництву області та міста.

«Ми сьогодні багато чули про потенціал Вінниці та Вінницької області. – додав Сергій Цівкач. –  Але з виступів голови облдержадміністрації та міського голови я побачив конкретні заходи співпраці. Адже лідери європейських, міжнародних, українських  компаній, які  працюють на Вінниччині, успішно інвестують кошти та заробляють. Будемо такі ініціативи підтримувати, особливо в рамках закону про підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями. Ця президентська ініціатива дає можливість державі, а саме -  Уряду України, надавати підтримку інвесторам в обсязі до 30% від інвестицій. А ми, як державна установа, уповноважені  супроводжувати інвесторів для виконання цього закону».

Запрошуємо українських та іноземних інвесторів інвестувати в Україну та Вінниччину. А Вінниччині бажаємо стати кращим прикладом для всіх інших регіонів України у сфері залучення бізнес-інвестицій.

Своєю чергою представник міжнародної компанії Granosa (Швейцарія) Дмитро Сіденко зауважив: «Загалом, для інвесторів актуальним питанням є скорочення логістичних шляхів. Тобто загальна тенденція для європейських інвесторів - це розміщення чи перенесення своїх виробничих циклів ближче. Україна в даному випадку є  ідеальною платформою для такої релокалізації,  а саме – для перенесення частини виробництва ближче до місця призначення. Звичайно Україна не є особливою. Ми постійно знаходимось в змаганнях з європейськими країнами. Наприклад, Польща та Угорщина – це наші найближчі конкуренти. Чим приваблює саме Україна? У першу чергу, тим, що тут дуже зручна логістика. Другий критерій – людський потенціал. У цьому ми досить конкурентоспроможні. Зокрема, прилетівши в Україну, ми дуже швидко можемо знайти англомовний або німецькомовний кваліфікований персонал».

«Проведення Міжнародного інвестиційного форуму – це знакова подія для Вінниччини», – підсумував Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

Він також підкреслив, що розвиток держави, як і розвиток регіону, неможливий без інвестицій та нових технологій.

На сьогодні Вінницька область є однією з найбільш перспективних, оскільки вона є розвиненим аграрно-промисловим, науково-виробничим та культурно-освітнім центром України.

Фото: Вінницька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-