Сергій Борзов: «Велике будівництво» аеропорту «Вінниця» розпочинається

Сергій Борзов: «Велике будівництво» аеропорту «Вінниця» розпочинається

Укрінформ

У Вінниці в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» розпочинається реконструкція місцевого аеропорту. Виділені державою для початку реконструкції летовища  у 2021 році 135 млн гривень надійшли на рахунок обласного казначейства.

Про це повідомляє Вінницька обласна державна адміністрація з посиланням на голову ОДА Сергія Борзова, передає Укрінформ.

Нагадаємо, що Вінниця потрапила до переліку міст програми Президента України Володимира Зеленського «Велике Будівництво» з розбудови регіональних авіахабів. Планується, що за кілька років у невеликих українських містах додатково з'явиться 16 аеропортів.

«Перельоти в межах країни повинні стати доступними для українців, а дорога від дому до аеропорту – займати мінімум часу. Крім того, українці мають отримати можливість літати з невеликих регіональних аеропортів закордон», – про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Цього року починається робота, зокрема, в аеропортах Вінниці, Ужгорода, Полтави, Чернівців, Кривого Рогу та Житомира.

«Керівництво держави ставить перед собою конкретну ціль – до 2025 року ринок внутрішніх авіаперевезень має зрости до 4 мільйонів пасажирів на рік і до 5 тисяч тонн вантажів на рік. Аеропорт «Вінниця» давно чекає реконструкції. Цього чекають вінничани. Завдяки «Великому будівництву» є початок змін!» - зазначає Сергій Борзов.

Як і обіцяв у Вінниці Президент Володимир Зеленський, аеропорт буде оновлений за його каденції.

«Коли є бажання щось змінити у державі, то і знаходять можливості «Бо це те, що залишиться людям. Вінничанам – сучасний аеропорт!» - підкреслив очільник області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-