Сергій Борзов: Кошти на ремонт Вінницького аеропорту держава виділила - надійшов перший транш

Сергій Борзов: Кошти на ремонт Вінницького аеропорту держава виділила - надійшов перший транш

Укрінформ

Держава виділила кошти на ремонт Вінницького аеропорту – на рахунок Державного казначейства Вінницької області надійшов перший транш у розмірі 13 млн грн. Незабаром розпочнеться реконструкція летовища у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

«13 мільйонів гривень - на аеропорт «Вінниця» - перший транш сьогодні надійшов на рахунок державного казначейства Вінницької області. 135 млн грн - стільки отримає вінницьке летовище вже цього року. Саме таку суму може освоїти підрядник»,- зазначив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Він зазначив, що торік Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з офіційним візитом у Вінниці запевнив: «За мою каденцію ви побачите будівництво аеропорту «Вінниця».

Бюджет на 2021 рік дозволив продовжити модернізацію регіональних аеропортів - до президентської програми «Велике будівництво» увійшов напрямок щодо розбудови авіахабів. Наприкінці червня була затверджена постанова Кабміну про порядок використання коштів на аеропорт «Вінниця».

Сергій Борзов зауважив, що на початок реконструкції аеропорту «Вінниця» в державному бюджеті передбачили 604,27 млн гривень.

Потенціал аеропорту «Вінниця» достатньо великий – це єдиний функціонуючий міжнародний аеропорт Центральної України (немає інших сертифікованих та функціонуючих аеропортів в радіусі понад 150км).

Завдяки унікальному розташуванню до зони обслуговування входять рекордні 10 областей України та північні райони Молдови (є і практичний досвід польотів молдован із Вінниці на регулярних рейсах).

Основна проблема: недостатня несуча спроможність покриття злітно-посадкової смуги – обмеження лише до 14 злітно-посадкових операцій на тиждень літаків класу Боїнг 737-800 та Єірбас-320, а також застаріле аеродромне обладнання, яке за характеристиками вже не відповідає сучасним вимогам міжнародних авіакомпаній.

«Тож єдиним рішенням є реконструкція аеродрому із заміною всього обладнання. Важливо, що загалом аеродром є власністю Міноборони і відповідно використовується спільно з комунальним аеропортом для потреб цивільної авіації та підтримання обороноздатності країни. Зокрема, для спільних програм Україна-НАТО»,- підсумував Сергій Борзов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-