Сергій Борзов: На Вінниччині «дорогу президентів» Р-08 Немирів - Ямпіль відремонтували за 90 днів

Сергій Борзов: На Вінниччині «дорогу президентів» Р-08 Немирів - Ямпіль відремонтували за 90 днів

Укрінформ
На Вінниччині у четвер, 2 вересня, відкрили рух відремонтованою в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» дорогою Р-08 Немирів – Ямпіль. За 90 днів відремонтовано 116 кілометрів автомагістралі.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ. 

Голова ОДА Сергій Борзов разом із заступником голови Укравтодору Андрієм Івком, в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області  Ігорем Жебелевим та представником генпідрядника - «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада» Анатолієм Вакаром відкрили завершений об’єкт програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Андрій Івко під час брифінгу з нагоди відкриття руху відремонтованим шляхопроводом Р-08 зауважив: «Завдяки програмі Президента «Велике будівництво» досить суттєво відновлюються автошляхи та штучні споруди в Україні. Зокрема, минулого року ми відремонтували 4 тисячі кілометрів доріг державного значення, а також 158 штучних споруд. Цьогоріч ми плануємо оновити 4500 км  доріг державного значення і більше 160 штучних споруд».

Заступник голови Укравтодору відмітив, зокрема, що дорогу Р-08 на Вінниччині виконано якісно та у стислі терміни – лише за три місяці, з використанням сучасних технологій та забезпеченням відповідних вимог щодо освітлення, облаштування узбіч тощо.

«Відновлення саме цього об’єкта було вкрай важливим, адже через ділянку Р-08 пролягає основний маршрут Київ-Кишинів. На Вінниччині ще є 175 км доріг, які треба відремонтувати за планом в цьому році. Але це тільки початок. Ми плануємо ще в 2021 році оновити більше 200 км автошляхів.  Також будуть відновлені і штучні споруди, і дороги місцевого значення. У планах – спорудження мосту Ямпіль-Косеуць. Компанія «Автострада» виграла тендер, тож наразі проходять підготовчі роботи, облаштування під’їздів до мосту. Крім цього, тривають перемовини з профільним міністерством Республіки Молдова стосовно точки з’єднання, прикордонних пунктів»,- повідомив Андрій Івко.

Сергій Борзов додав: «У народі цю дорогу називають «дорогою президентів». Варто наголосити, що для Вінниччини будівництво мосту Ямпіль – Косеуць – це найбільш амбітний проект в рамках програми Президента «Велике будівництво». Зауважу, що 27 серпня у Кишиневі, під час святкування Дня незалежності Республіки Молдова, у ході зустрічі Президента України Володимира Зеленського та Президента Республіки Молдова Майї Санду досить високо оцінили реалізацію проекту будівництва дороги та мостового переходу на кордоні держав».

Голова ОДА окремо відмітив: «Важливо, що компанія «Автострада», яка виграла тендер, зареєстрована у Вінницькій області, тож сплачує податки саме тут та відповідатиме перед людьми за якість проведених робіт.

Відверто кажучи, по обидві сторони Дністра люди десятками років чекали на появу такого мосту», - зауважив Сергій Борзов.

Керівник компанії «Автострада» Анатолій Вакар зауважив, що підрядником за 90 днів було виконано роботи на ділянці дороги Р-08 протяжністю 116,2 км.  «Дорога передує прикордонному пропуску, де планується побудувати міст,- підкреслив керівник компанії «Автострада». На даній автодорозі відремонтовано 8 мостових споруд, перевлаштовано та подовжено 55 водопропускних труб. Загальна кількість асфальтобетону, укладена на відрізку Р-08 складає 565 тис. тонн. Загалом, використано 1 млн 200 тис. тонн кам’яних матеріалів. Як і було поставлено завдання «Укравтодором», роботи по основному проїзду були виконані до 24 серпня. Наразі закінчується влаштування тротуарів та з’їздів, впорядкування зупинок. У найближчі терміни ці роботи будуть повністю завершені». 

Компанія-підрядник запевняє, що гарантійний термін служби дорожнього полотна – 7 років.

«У Вінницькій області на балансі Служби автомобільних доріг перебуває більше 2000 км доріг державного значення,- зазначив у коментарі Ігор Жебелєв.- Відповідно до амбітного плану цього року, в регіоні відновлено 175 км автошляхів у рамках програми Президента України «Велике будівництво». На даний час виконано роботи на 160 км у верхніх шарах доріг, а до кінця сезону буде перевиконано та зроблено більше 200 км. Загалом, план перевиконано на 70%».

Ремонт дороги державного значення Р-08 Немирів — Ямпіль (окремими ділянками) почали ремонтувати  18 травня 2021 року, завершили – 20 серпня 2021 року.

«Встигли до 30-річчя Незалежності України! Як і обіцяли. Виконано фрезерування покриття – 116,23 км;  регенерація конструктивних шарів дорожнього одягу – 116,23 км; вирівнюючий шар з крупнозернистої а/б суміші – 116,23 км; верхній шар покриття з щебенево-мастичної а/б суміші – 116,23 км;

Поблизу  населених пунктів влаштовується освітлення, тротуари, наноситься розмітка. Обіцяли - зробили!»,- підсумував Голова ОДА Сергій Борзов.

Як повідомлялось, 1 серпня дорожники розпочали підготовчі роботи найбільшого проєкту «Великого будівництва» на Вінниччині – мосту Ямпіль - Косеуць. Його зведення - це один із пунктів меморандуму, підписаного президентами Молодови та України – Майєю Санду та Володимиром Зеленським.

Заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко заявив, що цього року за програмою планують оновити 4,5 тис. км державних і 2 тис. км місцевих доріг.

Крім того, за словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч за програмою «Велике будівництво» буде збудовано чи реконструйовано близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-