Хвилясте волосся у чоловіків: зачіска, що полонить жіночі серця

Хвилясте волосся у чоловіків: зачіска, що полонить жіночі серця

Укрінформ

Увімкніть будь-яку мелодраму, що зібрала в прокаті не менше 100 мільйонів доларів. Подивіться Інстаграм зірки, через яку молоді дівчата не можуть спати ночами. Це може бути актор, співак чи навіть спортсмен. Знайдіть портрети жіночих улюбленців в інших джерелах. Що поєднує всі ці зображення? Правильно − на них ви бачите чоловіків із хвилястим волоссям. 

Та ви навіть можете поглянути в тексти українських народних пісень. Порахуйте, як часто там згадуються чоловічі кучері. Виходить, що кучерява зачіска − це найкоротший шлях до жіночого серця? Мабуть, так.

Але відростити хвилясте волосся не так то й просто. А ще складніше доглядати за зачіскою, тримати її постійно у формі. Ми звернулись до спеціалістів з кращого барбершопу в Харкові − Retrobarbershop, та вивідали у них всі секрети.

З чого починається найпривабливіша зачіска

Хвилясте волосся − це волосся, котре росте прямо, а потім, після досягнення певної довжини, починає витись кучерями. Більшість чоловіків полюбляє короткі стрижки. Вони не потребують вкладання. Тому якщо ви просто відростите волосся трохи довше, ніж зазвичай, ви вже отримаєте "плюс до привабливості". 

Перший крок − найважчий. Вам потрібно наважитись й зробити довшу зачіску. Так, це не просто. Але навіть така стрижка з професійної точки зору ще попадає в категорію "коротких". Представниці протилежної статі одразу оцінять ваші зусилля. Вони чудово знають, як це важко − доглядати за зачіскою. Тому відкиньте побоювання та хвилювання й відростіть волосся хоча б на 5-6 см. 

Знайдіть свого майстра

Після того, як ваша зачіска вийшла з категорії "їжачок", переходьте на другий рівень. Вам потрібно обрати для себе барбершоп та знайти "свого" майстра. Краще, щоб вашим волоссям займався один й той самий спеціаліст. За якісь час він вивчить особливості вашого організму та зможе не тільки робити чудові зачіски, але ще й давати поради. Розповідати, як саме можна швидко змінити стиль, які стрижки підійдуть для вашого волосся, та які вам не пасуватимуть. 

Чи кожне волосся можна зробити хвилястим

Агов, ми живемо в XXI сторіччі, коли навіть польоти в космос перетворились в буденність. Виробники косметики винайшли чимало засобів, здатних подарувати кучеряву зачіску кожному чоловіку. 

Але тип вашого волосся теж має значення. Якщо воно кучерявиться у вас від природи, то все добре. Вам буде легше маніпулювати своїм стилем. А якщо у вас − пряме та жорстке волосся, все стає трохи складнішим. 

Так, навіть у цьому випадку ви можете зробити кучеряву зачіску. Але доглядати її та підтримувати в належному стані буде трохи складніше. В найгіршому випадку − ваше волосся можна буде вкладати хвилями під конкретну подію. Наприклад, коли ви зберетесь на важливе побачення. 

Ніякої ядерної фізики чи чорної магії тут немає. Цю нескладну науку − "хвилювання" волосся з легкістю освоює кожна дівчина. Чим ви гірші? За якісь час навчитесь, запасетесь відповідними косметичними засобами та зможете навіть самостійно вкладати собі хвилясту зачіску кожного ранку. 

Як зробити волосся хвилястим

Якщо у вас − пряме та жорстке волосся, потрібно буде діяти так:

  1. Оберіть правильний та якісний засіб. Краще, щоб вам допоміг в цьому професійний барбер. Зауважимо лишень, що цей засіб обов'язково має ще й надавати волоссю текстуру. 

  2. Ретельно вимийте волосся шампунем та кондиціонером. Можливо, шампунь доведеться застосувати двічі. 

  3. Нанесіть обраний засіб на мокру голову (вологе волосся). 

  4. Вкладіть зачіску та дайте волоссю висохнути. Не користуйтесь феном, нехай висихання йде природним шляхом. 

  5. Бажано, але не обов'язково, обробити зачіску сольовим спреєм. Так, морська сіль допомагає отримати правильну "хвилю" на зачісці. Але будьте обережні − не пересушіть волосся. 

  6. Якщо у вас ламке чи слабке волосся, обробіть його захисними засобами. Це можуть бути масла, кондиціонери чи муси. Тут вам теж краще звернутись за порадою до свого барбера. 

Інший метод − використовувати мус для вкладання та сушити волосся феном. Результат можна отримати швидше, та й кучері будуть триматись довше. Але цей метод вимагає певних знань та вправності. Краще довірити вкладання з феном й мусом професіоналу.

Як правильно доглядати за хвилястим волоссям

Щоб вам хто там не казав, не мийте голову частіше, ніж два рази на тиждень. Відвідувати барбершоп, щоб навести лад на зачісці, достатньо один раз на тиждень. Ну, може, раз на десять днів, але не рідше. Інакше волосся відросте нерівномірно й зачіска втратить форму. Звичайно, вам доведеться перестати економити на шампунях та кондиціонерах. 

Найгірше, що може статись − ваша зачіска стане "пухнастою". Волоссю це не зашкодить, але завдасть по вашому стилю. Щоб уникнути пухнастості використовуйте зволожувальний кондиціонер. Не бійтесь наносити його протягом дня. 

На хвилястому волоссі можна робити безліч різних зачісок. Але найкраще вам підійдуть текстурований Crop, Side part чи Mid Fade.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-