Як захистити дисплей? Що вибрати: захисне скло або плівку?

Як захистити дисплей? Що вибрати: захисне скло або плівку?

Укрінформ

Під час активного використання гаджета на ньому з'являються механічні пошкодження. Плями, потертості, відбитки пальців, відколи, тріщини або подряпини, безсумнівно, псують зовнішній вигляд пристрою. Найбільш крихким і уразливим є екран. Навіть самі, здавалося б, незначні пошкодження можуть призвести до погіршення працездатності гаджета. А заміна екрану — це дорога процедура, яка не завжди доводиться по кишені. Саме з метою уникнення таких ситуацій і необхідний захист для вашого смартфона.

Три найбільш поширених варіанти падіння смартфона

1. Удар припадає на дисплей гаджета. В даному випадку загартоване скло потріскається або розіб'ється, захистивши екран смартфона собою.

2. Падіння телефону на задню поверхню. Більшість гаджетів мають скляну задню кришку і падіння може виявитися фатальним. В такому випадку максимальний захист забезпечить чохол для смартфона.

3. При падінні гаджет вдаряється бічною гранню. У більшості випадків такий удар призводить до того, що дисплейний модуль повністю розбивається. У такій ситуації ні плівка, ні загартоване скло можуть не впоратися. Уберегти телефон зможе правильно підібраний чохол.

Типи захисту дисплея

Правильно підібраний якісний захист для вашого пристрою дозволить прослужити гаджету набагато довше. Існує кілька основних типів захисту екрану:

1. Рідке скло.

2. Захисна плівка.

3. Загартоване скло.

4. Захисний чохол.

Основні захисні функції:

  • запобігти появі відбитків пальців і розводів на екрані;
  • уберегти пристрій від механічних пошкоджень;
  • позбутися відблисків на екрані.

Перед тим, як зробити вибір, необхідно зрозуміти, який саме захист ви хочете для свого гаджета і в яких умовах будете користуватися смартфоном.

Рідке скло

Рідке покриття для смартфона — це ультратонка прозора емульсія, яка містить діоксид кремнію. Дане скло підходить для всіх моделей смартфонів, забезпечуючи захист від механічних пошкоджень.

Головні переваги:

  • легке нанесення;
  • антибактеріальний ефект;
  • не впливає на зовнішній вигляд смартфона;
  • має водовідштовхувальні властивості.

Захисна плівка

Найпростішим і найдешевшим варіантом захисту є плівка. Однак, вона здатна вберегти тільки від дрібних подряпин або пилу. Під час сильного удару дисплей залишається незахищеним. До переваг можна віднести мінімальну товщину і невисоку вартість.

Загартоване скло

На відміну від плівки, скло прекрасно захищає від будь-яких механічних пошкоджень і ударів, залишаючи цілим екран телефону. Як правило, має кілька шарів: антибліковий, матовий, олеофобний, антишпигунський. Головною перевагою є те, що захисне скло не спотворює зображення, відображення кольорів і не зменшує чутливість екрану. Для повноцінного захисту дисплея необхідно правильно підбирати скло, враховуючи особливості і форму гаджета. Можуть виникнути проблеми з розпізнаванням відбитку пальців, якщо сканер знаходиться під дисплеєм.

Протектори екрану, крім захисних функцій, мають і інші практичні властивості для повсякденного використання гаджета. Вибір захисту для дисплея телефону залежить від необхідного рівня захисту гаджета. Якщо ваш смартфон схильний до частих падінь, то необхідно звернути увагу на міцні захисні скла. При розміреному способі життя і нечастому транспортуванні пристрою досить оснастити його плівкою або нанопокриттям. Якщо ви віддаєте перевагу користуватися смартфоном без чохла, то захистити дисплей потрібно максимально.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-