«Велике будівництво»: На Вінниччині розпочався ремонт «бершадської об'їзної»

«Велике будівництво»: На Вінниччині розпочався ремонт «бершадської об'їзної»

Укрінформ

На Вінниччині в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» розпочався ремонт окружної дороги біля м. Бершадь Гайсинського раойну.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ. 

Як зазначив голова  облдержадміністрації Сергій Борзов, в області продовжується ремонт інфраструктурних об’єктів за маршрутним принципом.

«Ділянка починається та частково проходить у Бершаді, кінець траси примикає до автомобільної дороги районного значення Р-54 Дубине-Краснопілка, територіальної автомобільної дороги Т0222. Стан автомобільної дороги О-02-02-03 Східний об’їзд м. Бершадь км 5+356 – км 7+876 роками був найбільш болючим для жителів об’єднаної територіальної громади. Десятки років ремонту дорога не бачила - тріщини, колійності, вибоїни, покриття зруйноване. Нарешті відремонтують!»  - повідомив Борзов.

Проєктом передбачено поширення проїзної частини дороги, влаштування нового дорожнього одягу, укріплення узбіч і встановлення за укріпленою смугою узбіч прикрайкових лотків, а також відновлення профілю кюветів і ремонт портальних стінок водопропускних труб.

Для безпеки руху в межах Бершаді улаштують тротуари з бортовими каменем, на всій ремонтній ділянці нанесуть дорожню розмітку, влаштують направляючі стовпчики та бар’єрне огородження.

 «Насамперед - по відремонтованій дорозі можна буде швидко доїхати до обласного центру, а також центру громади – це важливо у втіленні реформи децентралізації. До того ж, виведення значного потоку транзитного транспорту за межі населеного пункту розвантажить міську дорогу від транспорту, збереже від передчасного руйнування дорожнього покриття, підвищить безпеку руху, поліпшить екологічну ситуацію»,- зауважив голова ОДА.

За договірним зобов’язанням, підрядна організація планує завершити ремонтні роботи до грудня 2022 року.

Дорожники уже виконали підготовчі роботи, розпочали активно влаштовувати основу та нижній шар дорожнього одягу.

За словами координатора програми «Велике будівництво», заступника голови Офісу Президента Кирила Тимошенка, у 2021 році по всій Україні буде відремонтовано та побудовано 6 500 км доріг європейської якості та 150 мостів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-