Як вибрати підставку для ноутбука

Як вибрати підставку для ноутбука

Укрінформ

Новітні портативні комп’ютери мають досить ефективні системи охолодження. Однак, попри всі зусилля виробників електроніки, нагрів іноді відчувається,  тож додаткове охолодження зайвим ніколи не буде. 

Сучасні ноутбуки мають тонкі корпуси, тож нагріваються під час роботи,  іноді суттєво. Особливо, коли всередину потрапив пил, або щось блокує отвори системи охолодження, котра не в змозі отримати достатньої кількості повітря, тож в змозі охолоджувати пристрій ефетивно. Іноді, коли охолодження працює на максимумі, ноутбук може зависати, перезавантажуватись, або зменшувати швидкодію. Вентилятору доводиться працювати весь час, тому він створює гучний шум і може вийти з ладу.

При роботі з офісними додатками зазвичай проблем не виникає, але коли мова йде про вимогливі програми або сучасні ігри, система вентиляції зазвичай працює на повну потужність. Якщо ж система охолодження давно не чистилась від пилу, це створює додаткові навантаження на ноутбук.

Види охолоджуючих підставок

На щастя, для користувачів ноутбуків існують спеціальні підставки, головна задача яких — додатково охолоджувати електроніку. Власникам потужних ігрових моделей варто потурбуватися про наявність такого пристрою, який допоможе системі вентиляції.

Існує кілька класифікацій підставок:

  • по розміру (обирається в залежності від діагоналі пристрою 10-17 дюймів);

  • по типу охолодження (активні/пасивні);

  • по конструкції (столи, трансформери);

  • по матеріалу виготовлення (пластик/дерево/метал).  

З розмірами все зрозуміло: існує велика кількість моделей для ноутбуків з різною діагоналлю екранів. Пасивне охолодження створює додатковий простір під ПК для вільного доступу повітря. Спеціальні решітки забезпечують доступ повітря, навіть якщо пристрій встановлено на м’яку поверхню. Тобто електронний пристрій не буде перегріватися, коли ним користуються в ліжку.

Активне охолодження та конструкція

Активне охолодження має схожу конструкцію, але додатково в ньому встановлено один або кілька вентиляторів. Тобто повітря подається примусово. Такий варіант більш ефективний. В технічній документації обов’язково вказаний рівень шуму, який створюють вентилятори. Сучасні кулери майже безшумні. Чим більші вентиляційні отвори в підставці, тим більші вентилятори й ефективніше охолодження.

Конструкція підставки зазвичай нагадує невеликий стіл, в якому можуть зніматися ніжки. Знімати ніжки зручно, якщо доводиться часто переїжджати.

В якості матеріалів виготовлення можна вибрати вироби з пластику, алюмінію або дерева. Пластик дуже легкий – загальна вага конструкції не перевищує 300 г, але матеріал досить крихкий, тому може легко зазнати ушкоджень при падінні. Алюміній дещо важчий, але набагато надійніший та використовується довше. Дерев’яні моделі найважчі (до 1,5 кг), але мають стильний вигляд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-