10 березня Київський Безпековий Форум презентує спільне звернення «12 пунктів стратегічного партнерства між Сполученими Штатами та Україною»

10 березня Київський Безпековий Форум презентує спільне звернення «12 пунктів стратегічного партнерства між Сполученими Штатами та Україною»

Укрінформ

10 березня о 15:00 Київський Безпековий Форум, заснований Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", проведе презентацію документа, що носить назву "12 пунктів стратегічного партнерства між Сполученими Штатами та Україною".

«Членство України в НАТО зміцнить Північноатлантичний Альянс, сприятиме історичному об’єднанню Європи і створить передумови для трансформації відносин з Росією».

Ці слова – цитата із спільного звернення американських та українських політиків, дипломатів, експертів і громадських діячів, ініційованого Київським Безпековим форумом і підтриманого українськими та міжнародними партнерами.

Саме звернення не має аналогів у нашій двосторонній практиці. Українські та американські діячі звертаються до урядів Сполучених Штатів та України з рекомендаціями стосовно порядку денного партнерства обох держав.

З американського боку звернення підписали Френсіс Фукуяма, екс-заступник Генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу, колишні посли Сполучених Штатів в Україні Джон Гербст, Марія Йованович, Стівен Пайфер, Роман Попадюк, Вільям Тейлор, а також члени Конгресу Сполучених Штатів, високопоставлені дипломати та відомі експерти.

Серед українських підписантів звернення – голова Київського Безпекового Форуму і Прем’єр-міністр України у 2014-16 роках Арсеній Яценюк, заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, співголова Львівського Безпекового Форуму і заступниця Голови Верховної Ради України у 2014-19 роках Оксана Сироїд, колишні секретарі РНБО України Володимир Горбулін, Олександр Турчинов та Андрій Парубій, голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе, громадські діячі Йосиф Зісельс і Мирослав Маринович, дипломати Володимир Огризко, Данило ЛубківськийВалерій Чалий, Костянтин Єлісєєв, Володимир Василенко, Юрій Щербак, Олег Шамшур, Олександр Моцик, Володимир Хандогій, Роман Безсмертний, а також народні депутати з фракцій «Слуга народу», «Європейська Солідарність», «Голос» і «Батьківщина».

Дискусія транслюватиметься 10 березня о 15:00 на наших ресурсах:

YouTube Фонду «Відкрий Україну»;

Facebook Арсенія Яценюка;

Facebook КБФ;

Сайті КБФ.

Київський Безпековий Форум – головний міжнародний форум України з проблем війни і миру, української та глобальної безпеки, заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-