ДП «МТП «Южний» працює ефективно, незважаючи на спроби дестабілізувати роботу підприємства

ДП «МТП «Южний» працює ефективно, незважаючи на спроби дестабілізувати роботу підприємства

Укрінформ

Морський торговельний порт «Южний» - найбільша державна стивідорна компанія в Україні. Попри непросту економічну ситуацію в країні у зв’язку з пандемією коронавірусу, погіршення погодних умов та намагання розхитати ситуацію на підприємстві ДП «МТП «Южний» працює ефективно та забезпечує гідний рівень соціальних гарантій для своїх співробітників.

2 березня група людей провела акцію біля прохідних підприємства з метою дестабілізації роботи держстивідора. Певні люди намагаються створити картину незадоволених працівників порту «Южний». Але жоден працівник не брав участь у заході та не підтримує спроби  перешкодити безперебійній роботі порту. Нагадаємо, подібні акції були проведені 11 лютого 2021 року біля Міністерства інфраструктури України та 19 лютого біля будівлі прокуратури Одеської області.

Держстивідор працює у штатному режимі, всі зобов’язання перед трудовим колективом та контрагентами виконуються у повному обсязі. Працівники підприємства за 2 місяці 2021 року опрацювали 2,1 мільйона тонн вантажів. Біля причалів стивідора оброблено 38 суден, включаючи 13 балкерів типу Capesize. Цей результат залишається на рівні минулого року (37 суден за аналогічний період у 2020 році). Традиційно основним вантажем є залізорудна сировина. Всупереч складним погодним умовам портовики ефективно переробили залізорудні обкотиші та концентрат з Північного, Південного, Інгулецького та інших ГЗК.

За 2 місяці 2021 року ДП «МТП «Южний» розвантажило п’ять суден з елементами для вітроелектростанції. Цей новий для підприємства вантаж обробляється на регулярній основі з осені 2020 року.

Держстивідор завжди своєчасно та у повному обсязі виконує соціальні зобов’язання. Середньооблікова чисельність робітників – близько 2800 осіб. Від початку 2021 року працівник порту в середньому отримував 35096 грн в місяць. Робочий основної професії підприємства - докер-механізатор отримував 52706 грн в місяць. Стабільна робота державного підприємства – це гарантія гідного життя великої кількості родин.

Довідка. Державне підприємство «Морський торговельний порт «Южний» розташоване в незамерзаючій глибоководній акваторії порту Південний, одного з найбільших і перспективних на Чорному морі. Спеціалізується на переробці навалочних, генеральних і тарно-штучних вантажів, які перевозяться морським, залізничним і автомобільним транспортом. Підприємство оперує п'ятьма глибоководними причалами, два з яких мають можливість обробляти судна типу Capesize, завантажуючи їх до повної вантажомісткості. Досягнута річна потужність роботи підприємства у 2020 році – 18,8 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-