На Вінниччині пропонують включити палац Потоцьких до програми «Велике будівництво»

На Вінниччині пропонують включити палац Потоцьких до програми «Велике будівництво»

Укрінформ

Вінницька облдержадміністрація подала палац Потоцьких у м. Тульчин на внесення до переліку об’єктів програми «Великого будівництва» закладів культури на 2021 рік. 

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, пеердає кореспондент Укрінформу.

«Палац Потоцьких в м. Тульчин, на території якого наразі триває реконструкція площі та впродовж кількох років відбувається міжнародний фестиваль «OPERAFEST TULCHYN», подали до переліку об’єктів програми «Великого будівництва» закладів культури на 2021 рік», - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними облдержадміністрації, кошторисна вартість проєкту з реконструкції палацу Потоцьких становить 32 млн грн. У 2019 році з обласного бюджету на ці потреби було виділено понад 8 млн грн. на оновлення  і реконструкцію приміщень та  території палацу, всі заплановані роботи були виконані. Цьогоріч на благоустрій території та реконструкції західного крила палацу з облбюджету виділено 6 млн грн.

«Сподіваємось, що в рамках цієї програми вдасться відремонтувати галерею та ліве крило палацу, яке впродовж близько 30 років не ремонтували», - цитує відомство голову ОДА Сергія Борзова.

Архітектурний ансамбль палацу почали будувати у 1782 році за проєктом французького архітектора Лакруа на замовлення представників родини Потоцьких. Завершили зведення споруди у 1785. Побудований палац, який називають Подільським Версалем, у стилі класицизму 2-ї половини 18 століття. Він вважається пам'яткою архітектури. З 2017 року на території палацу проходить міжнародний оперний фестиваль просто неба «OPERAFEST TULCHYN».

Як повідомляв Укрінформ, програма «Велике будівництво», що передбачає масштабну розбудову інфраструктури України, стартувала з 1 березня і включає майже 380 об’єктів. Очікується, що в її межах буде відремонтовано 4 тисячі кілометрів доріг державного значення, на що передбачено понад 85 млрд грн. Також цього року в Україні мають побудувати чи реконструювати 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів і придбати 100 шкільних автобусів.

Наразі на Вінниччині в активній фазі будівництва в межах програми перебувають вісім об’єктів, а по чотирьох об’єктах проводяться тендерні процедури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-