«Велике будівництво» на Вінниччині: завершується реконструкція будівлі під садочок у Шпикові

«Велике будівництво» на Вінниччині: завершується реконструкція будівлі під садочок у Шпикові

Укрінформ

Із ходом будівельних робіт сьогодні, 29 квітня, ознайомився голова облдержадміністрації Владислав Скальський під час робочого візиту до Тульчинського району. Профільний заступник голови ОДА Олександр Піщик також зустрівся із  замовниками та підрядниками безпосередньо на об’єкті.

У Шпиківській громаді гостро стоїть питання забезпечення дітей дошкільним вихованням. За словами селищного голови об’єднаної територіальної громади Миколи Криська, у діючому садочку на 30 дітей наразі виховується 68 малюків, а дошкільнят, що потребують місць у садочку -  біля 200. Тож, дитячий дошкільний заклад на 70 місць, який наразі облаштовують, шляхом реконструкції приміщень колишньої поліклініки, конче необхідний громаді селища.

«У цього об’єкта дуже довга історія,- коментує голова ОДА Владислав Скальський. - Його реконструкція почалась ще у 2012 році і через недофінансування довгобуд переходив з року в рік, що не могло не відобразитись і на якості робіт. Наше завдання – в рамках державної програми «Велике будівництво», завершити  в поточному році в області  5 дитячих садочків, 5шкіл та 5 спортивних об’єктів. Ми зараз сфокусували увагу саме на цих об’єктах, аби не розпорошувати ресурси і закінчити те,що цілу низку років чекало на завершення».

Серед найбільших викликів для завершення до нового навчального року шпиківського садочка-довгобуду, очільник області назвав порушення будівельного циклу, які є неминучими, коли будівництво триває довгі роки.

«Певні конструкції були незахищені, зашпакльовані, тому зараз мусимо ці недоліки виправляти, задля  якісного введення об’єкта в експлуатацію», - підкреслив Владислав Скальський.

Щодо фінансування  об’єктів «Великого будівництва», то голова ОДА зазначив, що кошти на цей  державний проєкт були збережені у Державному фонді регіонального розвитку у повному обсязі, тож  усі 4,9 млрд гривень фінансування будуть повністю спрямовані у 2020 році на завершення визначених об’єктів.

Владислав Скальський поінформував, що кошти на завершальний етап будівельних робіт по реконструкції приміщень дитячого садочку у Шпикові, мають надійти вже у травні. Тож за умови дотримання підрядником усіх вимог і термінів, вже у вересні поточного року в селищній ОТГ працюватимуть 4 групи на 70 дошкільнят та будуть створені  12 робочих місць для нянь і вихователів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-