На Вінниччині у співпраці з громадською організацією вдосконалили  процедуру публічних закупівель

На Вінниччині у співпраці з громадською організацією вдосконалили процедуру публічних закупівель

Укрінформ

Голова облдержадміністрації Владислав Скальський підписав розпорядження «Про забезпечення ефективного використання бюджетних коштів при здійсненні публічних закупівель».

До розробки нормативно-правового документу крім Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації та Департаменту фінансів облдержадміністрації, долучалися представники громадської організації «Філософія серця» на чолі з Юлією Григою та ДП «Прозорро».  Співпраця була конструктивна і продуктивна, надала можливість урегулювати окремі питання проведення допорогових закупівель.

Головною метою розпорядження є забезпечення оптимізації  допорогових закупівель, ефективного використання бюджетних коштів, створення конкурентного середовища, відкритості та прозорості при здійсненні публічних закупівель.

Серед основних вимог, які визначено в розпорядженні, - забезпечення структурними підрозділами облдержадміністрації та її апаратом, підвідомчими закладами, райдержадміністраціями, які фінансуються з обласного бюджету, проведення допорогових закупівель товарів, робіт та послуг вартість яких дорівнює або перевищує 30 000 грн з використанням інформаційно-телекомунікаційної системи «Prozorro».

Крім того, нормативно-правовий документ передбачає посилення контролю та встановлення обов’язкових  умов договору щодо зміни ціни за одиницю товару, визначеної за результатами торгів, в частині можливого проведення коригування ціни пропорційно рівню коливання ціни такого товару на ринку.  

Також під час підписання документу Владислав Скальський  домовився з Юлією Григою щодо можливості проведення найближчим часом семінару з питань проведення допорогових закупівель за участі фахівців ДП «Прозорро».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-