Аналіз грунту: ціни, де зробити хімічний аналіз грунту на забруднювачі

Аналіз грунту: ціни, де зробити хімічний аналіз грунту на забруднювачі

Укрінформ

Ви напевно чули поширену думку про те, що овочі та фрукти з дачної ділянки набагато корисніше і смачніше, ніж придбані в супермаркеті. На жаль, далеко не завжди це так. Навіть не використовуючи пестициди на вашому городі, ви все одно можете їх споживати з вирощеними там продуктами. Шкідливі речовини можуть потрапляти в рослини через грунт, в якому вони ростуть. Саме тому так важливо зробити хімічний аналіз грунту.

Що таке аналіз грунту

Грунт працює як своєрідний фільтр. Пил і вода, які проходять крізь нього, несуть з собою різні речовини. Природно не всі з них небезпечні для людини. Однак без спеціальних досліджень не можна сказати точно, які з'єднання в ньому містяться. Особливо небезпечні місця, які з'явилися в результаті поділу колишніх колгоспних полів. Земля там може містити велику кількість пестицидів, нітратів і важких металів. Також небезпечні ділянки, які перебувають поблизу автострад, звалищ або великих підприємств. У таких випадках зробити аналіз складу грунту - це першочергова необхідність. Тому, перш ніж купувати ділянку або будувати заміський будинок потрібно зробити хімічний аналіз грунту. Це вбереже вас і ваших дітей від серйозних проблем зі здоров'ям.

Як відбирати проби грунту

З важливістю аналізу ділянки ми розібралися. Настав час розповісти про те, як правильно відібрати зразки для дослідження. Для початку площу варто розібрати на, так звані елементарні ділянки.

Якщо поле довге і вузьке, то точки потрібно розмістити вздовж нього. Якщо ділянка більше нагадує квадрат, то точки ставити краще «шахматкою». Ну, а якщо поле дуже велике, - точки для відбору проб розміщувати потрібно по діагоналі.

Послідовність дій для відбору проб для дослідження грунту:

  1. В намічених точках потрібно видалити всі рослини.

  2. Пробу варто брати за допомогою бура на всю необхідну глибину. Або з прикопки.

  3. З вертикальної стінки вирізати прямокутну пластину так, щоб відібрати зріз землі від низу до верху.

  4. Після взяття всіх проб з них скласти об'єднану пробу, яка буде складатися з декількох первинних.

Вартість лабораторного аналізу грунту

У незалежній сертифікованої лабораторії УкрХімАналіз вже більше 20 років займаються дослідженнями складу грунту. За цей час фахівці перевірили понад 5000 проб. Беззаперечним плюсом є те, що в лабораторія використовує оптимізовані під українські землі методи досліджень. Крім того, тут не продають добрива або інші хімікати, тому в об'єктивності результатів сумніватися не доводиться.

Базовий аналіз грунту на забруднювачі коштує 490 гривень. Ціна на розширений аналіз грунту становить в 990 гривень. А вартість максимального хімічного аналізу грунту дорівнює 1790 гривням. Більш детальну інформацію можна отримати на сайті лабораторії https://himanaliz.ua/.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-