CIMA - перша професійна організація бухгалтерів Великобританії, що зробила заліки іспитів безкоштовними

CIMA - перша професійна організація бухгалтерів Великобританії, що зробила заліки іспитів безкоштовними

Укрінформ

CIMA встановлює новий галузевий стандарт для заохочення доступності та соціальної мобільності, у прагненні сформувати різноманітну, динамічну та готову до майбутнього бухгалтерську професію.

1 серпня 2019 року, Лондон - Привілейований Інститут Управлінських Бухгалтерів (CIMA), найбільша у світі організація бухгалтерів, оголосила, що припинить стягувати оплату за заліки з нових студентів, які мають відповідний ступінь або кваліфікацію, що сприятиме доступності та соціальної мобільності. CIMA є першою професійною організацією у сфері бухгалтерського обліку серед інших аналогічних організацій Великої Британії.

Починаючи з 1 серпня 2019 року, це нововведення поширюватиметься на всі нові заявки на отримання звільнення від іспитів, подані студентами, зареєстрованими на навчання для отримання сертифікату CIMA в галузі бухгалтерського обліку та професійної кваліфікації CIMA. Нововведення полягає в тому, щоб заохотити більше студентів CIMA розпочати навчання та надалі підтримувати розвиток їхньої кар’єри.

За підтримки Асоціації міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів, яка виступає в якості об’єднаного фронту CIMA та AICPA, Професійна кваліфікація CIMA була визнана у всьому світі як фінансова програма, найбільш відповідна для професіоналів, які прагнуть побудувати свою кар’єру в бізнесі. Програма, оновлена у січні 2019 року, тепер також містить тенденції та теми, орієнтовані на майбутнє, як-от цифрова стратегія, блокчейн та штучний інтелект, що повинно допомогти студентам CIMA розкрити весь їхній потенціал та очолити зміни у світі цифрового бізнесу.

На цей час понад 117 тис. студентів у 156 країнах здобувають професійну кваліфікацію CIMA та отримують ступінь Привілейованого Міжнародного Управлінського бухгалтера (CGMA Chartered Global Management Accountant ).

Ендрю Хардінг FCMA, CGMA, виконавчий директор CIMA:

«Студенти CIMA мають абсолютно різний рівень підготовки та приїздять із різних країн, маючи при цьому різноманітний освітній та кваліфікаційний досвід, і Інститут вважає, що студентів не слід ставити у несприятливі умови необхідності попереднього навчання у галузі бухгалтерського обліку. Усуваючи значну перешкоду для вступу на навчання для отримання кваліфікації CIMA, ми хочемо тим самим запропонувати можливість побудувати успішну та стійку кар’єру для якомога більшої кількості людей та допомогти сформувати динамічних та готових до майбутнього фахівців із різноманітним досвідом. Ми встановлюємо новий стандарт у професії бухгалтерського обліку і сподіваємось, що інші професійні органи приєднаються до нас із тим, щоб забезпечити більшу доступність та справедливість у цій професії".

Наталія Вовчук, офіційний представник СІМА в Україні: «Здобуття професійної кваліфікації СІМА – це паспорт у світ міжнародних фінансів для фахівця, а для компанії-роботодавця це забезпечення своєї конкурентоспроможності на вітчизняному ринку та вихід на глобальні площадки. Скасування сплати заліків стане, безперечно, новим поштовхом для міжнародних та вітчизняних компаній до інвестицій у розвиток фінансового персоналу.»

Контакт із ЗМІ

Сара Фрейтаг-Траут

Керівник підрозділу комунікації та інформаційних кампаній

Електронна пошта: sarah.freytag-traut@aicpa-cima.com

Тел.: 07713 395 556

Наталія Вовчук

Country Representative – Ukraine — Management Accounting

Association of International Certified Professional Accountants

AICPA | CIMA

M: +38 067 808 55 77

nataliia.vovchuk@aicpa-cima.com

Примітки для редакторів

Нововведення у сплаті внеску за звільнення від іспиту CIMA будуть здійснюватися таким чином:

  • Починаючи з 1-го серпня 2019 року студентам CIMA, які подають заявку на звільнення від іспитів, більше не доведеться сплачувати внесок за звільнення від іспитів, яке їм надається у випадку наявності відповідної попередньої підготовки.

  • Стосовно студентів, яким було надано звільнення від іспитів, якщо вони вже сплатили внесок за звільнення у період з 1 січня до 31 липня 2019 року, які складатимуть іспит у період з 1 серпня до 31 грудня 2019 року. CIMA буде щомісяця кредитувати рахунки цих студентів на суму різниці між попередніми та новими сумами внеску за іспити на 2019 рік протягом решти місяців 2019 року. Цей кредит можна буде використати для сплати абонентської плати за 2020 рік.

  • Стосовно нових та наявних студентів, які поступили на навчання для отримання професійної кваліфікації CIMA через університетські та експериментальні програми, суми внесків не зміняться.

Про Привілейований Інститут Управлінських Бухгалтерів (Велика Британія)

Привілейований Інститут Управлінських Бухгалтерів (CIMA), заснований у 1919 році, є провідним та найбільшим професійним органом бухгалтерів у світі. У складі Асоціації міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів (Асоціації) її члени та студенти діють у 179 країнах і представлені у лідируючих бізнесах. Члени та студенти CIMA працюють у промисловості, комерції, державному секторі та некомерційних організаціях. CIMA тісно співпрацює з роботодавцями та спонсорами передових наукових досліджень, постійно оновлюючи свою кваліфікацію і вимоги до професійного досвіду та продовжуючи професійний розвиток з тим, щоб гарантувати, що саме цього шукають роботодавці при відборі фінансово підготовлених бізнес-лідерів.

Про Асоціацію міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів

Асоціація міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів (Асоціація) - це найвпливовіший орган професійних бухгалтерів, що поєднує в собі сильні сторони Американського інституту CPA (AICPA) та Привілейованого Інституту Управлінських Бухгалтерів (CIMA) з тим, щоб посилити можливості, довіру та процвітання для людей, підприємств та економік у всьому світі. Асоціація представляє собою 657 тис. членів та студентів у дисциплінах публічного та управлінського обліку та виступає за громадські інтереси та стійкість бізнесу в умовах поточних та нових викликів. Маючи широке охоплення, сильний характер та ресурси, Асоціація підвищує репутацію, працездатність та якість CPA, CGMA та фахівців з бухгалтерського обліку та фінансів у всьому світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-