Співпраця Києво-Святошинського ЦСПР з Товариством Червоного Хреста

Співпраця Києво-Святошинського ЦСПР з Товариством Червоного Хреста

Укрінформ

25-26 травня спеціалісти Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення, що належить до сфери управління Служби, на чолі з директором Центру Ангеліною Лахтадир стали учасниками Волонтерської Асамблеї Київської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Мета заходу – сприяти стандартизації підходів волонтерського менеджменту та імплементації молодіжної та волонтерської політик в обласній організації Товариства Червоного Хреста. Волонтери з різних куточків Київщини пройшли низку сесій для підвищення свого волонтерського професіоналізму.

Потрібно зазначити, що Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста України є постійним надійним партнером Києво-Святошинського ЦСПР. Особливо тісна співпраця склалася з Білоцерківською міською організацією Товариства. ЦСПР та Товариство об’єднали свої зусилля з метою реалізації державної політики у сфері психосоціальної допомоги демобілізованим військовослужбовцям та членам їх родин, вимушено переміщеним особам та іншим громадянам України, що найбільш потребують психосоціальної допомоги.

На засіданні Асамблеї говорили про підвищення рівня знань у сфері психосоціальної підтримки серед волонтерів, запобігання емоційному вигорянню, специфікацію послуг з надання психосоціальної підтримки, привернення уваги громадськості до потреб реабілітації учасників АТО, до розв’язання проблем учасників бойових дій та їх родин. Особливо цікаво було дізнатися про Міжнародне гуманітарне право та роль волонтера Червоного Хреста.

Спеціалісти Центру поділилися досвідом роботи у наданні психосоціальної допомоги учасникам АТО, їхнім родинам, ВПО. Розповіли про найбільш ефективні форми роботи. Психолог Центру провела низку вправ на відновлення ресурсу. Був також час на планування подальшої співпраці.

Наприкінці роботи Асамблеї спеціалісти ЦСПР Надія Величко, Оксана Коннорова та Олеся Шніп стали волонтерами Товариства Червоного Хреста України, про що уклали відповідні угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-