Ступінь МВА: навіщо його отримувати і як поєднувати роботу з програмою

Ступінь МВА: навіщо його отримувати і як поєднувати роботу з програмою

Укрінформ

Бізнес-освіта за програмою МВА допомагає тисячам студентів з усього світу отримати якісну підготовку за фахом "менеджмент". МВА має кілька видів програм, які підходять різним категоріям менеджерів - від приватних підприємців до управлінців, що займають топові позиції в світових компаніях.

Що таке ступінь МВА і навіщо його отримувати

МВА - це магістратура за спеціальністю управління бізнес-процесами. Але також це і особливий вид навчання, для якого характерні націленість на практику, метод навчання бізнес-кейсами, робота в групах, активне обговорення і пошук бізнес-рішень на заняттях, залучення в якості лекторів успішних бізнесменів, а не теоретиків науки.

Отримати ступінь МВА важливо для всіх керівників, які піднімаються кар'єрними сходами в корпорації, для приватних підприємців, що бажають здійснити "квантовий стрибок" в своїй ніші, для молодих фахівців, які готуються до посади СЕО великої компанії.

Які програми МВА бувають

Повний курс МВА - це 3-5 років навчання на стаціонарі в одному з університетів, де є дана програма. У США це Гарвард, Стенфорд, Університет Пенсільванії та інші. Вимагає присутності на заняттях і практично виключає зайнятість будь-чим, окрім навчання.

Часткова зайнятість МВА - це вечірні або недільні курси, які дозволяють бізнесменам працювати вдень і в будні, а у вільний час відвідувати заняття. Відрізняється більш стислою програмою.

Дистанційне навчання МВА - можливість пройти програму з будь-якої точки світу, де є інтернет. Навчання провадиться за допомогою особистого електронного аккаунта, конференц-зв'язку, спільних проектів в програмах-планувальниках і віддалених тьюторів.

Як спростити процес навчання, якщо немає часу

Навчання методом бізнес-кейсів - це ноу-хау програми МВА, розроблене ще в минулому столітті. Відтоді метод не змінюється, приносячи користь новим поколінням професійних управлінців. Але не тільки розбори кейсів чекають на студентів бізнес-шкіл, на їхні плечі лягає тягар самостійного опрацювання величезної кількості матеріалів і тем в межах курсу. Згідно з вимогами університету, студент зобов'язаний здавати тести, контрольні, твори й есе.

Підготовка матеріалів, пошук потрібної інформації, приведення її у зручний вигляд і структуру - на все це потрібно багато часу, якого у студентів бізнес-шкіл катастрофічно не вистачає. Не важливо, працює студент чи ні, його день розписаний по хвилинах, і практично єдиним виходом у цій ситуації є просте делегування завдань таким сервісам, як masterpapers.com, яким щодня доводиться мати справи з проблемами клієнтів - дедлайнами і підвищеним навантаженням.

Навчання на МВА - це крок в нове життя керівної ланки, який здійснюють і випускники університетів, і досвідчені керівники компаній. Якщо є можливість пройти підготовку МВА, нею обов'язково варто скористатися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-