Прибирання квартири: тонкощі та стратегії від «Уборка Эксперт»

Прибирання квартири: тонкощі та стратегії від «Уборка Эксперт»

Укрінформ

Внутрішнє прибирання житла, що там приховувати, малоцікавий процес. На нього доводиться витрачати багато вільного часу і сил, до того ж, скільки б годин ви не «вбили» на наведення порядку, все одно знаходяться місця і ділянки в домі, до яких знову не дійшли руки.

Ми поставили кілька запитань співробітникам компанії "Уборка Эксперт" прибирання квартир (за посиланням знижка 12% на перше прибирання), якої стратегії варто дотримуватися що б прискорити та полегшити процес наведення порядку в квартирі.

Отже, в чому ж полягає стратегія?

Розділіть прибирання в квартирі на 3 види: швидке, планове і непередбачене.

Швидке - це щоденне прибирання тривалістю не більше 10-хвилин. 

10 хвилин щоденного прибирання суттєво прискорять і полегшать планове генеральне прибирання. Це прибирання передбачає негайну чистку поверхонь або плям, які раптово з'явилися, розкладання предметів і одягу на місця, підмітання ділянки біля вхідних дверей, щоб сміття і пісок не поширювалися по всій квартирі.

Планове - це повноцінне неспішне прибирання, як правило, у вихідний день. Його краще заздалегідь продумати і розпланувати, які зони в квартирі необхідно прибрати в цей раз. Не хапайтеся хаотично за всі «проблемні» місця, за які «зачепиться» погляд. Наприклад, не варто починати перебирати речі в шафі, якщо ще не настав час прибирання там. Ви можете просидіти біля відчиненої шафи до вечора, а пил на полицях і брудна підлога залишаться такими ж.

Непередбачене або раптове - це прибирання, яке звалилося на вас випадково і його ніяк не можна відкласти. Наприклад, ваша собака перевернула великий вазон з квіткою або у вас з рук висковзнула і розбилася банка з варенням. Напевно це прибирання займе у вас більше 10-ти хвилин, проігнорувати його не вийде.

Пам'ятайте, що за наявності регулярного, швидкого і планового прибирання, ймовірність виникнення непередбаченоого прибирання сильно зменшиться.

Хитрощі швидкого прибирання:

  1. Якісно і потроху. Намагайтеся щодня прибрати або відчистити невелику ділянку або об'єкт свого дому. Наприклад, одного дня вимийте раковину в кухні, в інший зберіть розкидані по житлу книги і акуратно розставте їх на полицях і витріть пил, в наступний раз зберіть розкиданий одяг та іграшки і складіть їх на місця.
  2. Регулярно переглядайте і позбавляйтеся від продуктів і товарів, термін придатності яких минув (їжа, шампуні, креми, ліки). Завдяки цьому, ви швидше наведете порядок у холодильнику, шафах у ванній кімнаті і т.д.
  3. Не збирайте в одну купу речі, які ви носили, а краще відразу сортуйте, що відправити в прання, що необхідно зашити, а що віднести до хімчистки.
  4. Не забувайте протирати світильники та мити плафони люстр - світло в кімнаті буде яскравіше і простір кімнати буде здаватися більшим.

Поради по планової прибирання:

  1. Прибирайте по зонах/кімнатах квартири. Не слід бігати по всьому домі від одного дрібного заняття до іншого. Закінчіть прибирання в одній кімнаті, а потім переміщуйтеся в іншу.
  2. Починайте обов'язково з сухого прибирання, а потім переходьте до вологого.
  3. Пам'ятайте головне правило прибирання - зверху вниз (спочатку прибирайте на верхніх поверхнях, а підлогу мийте в самому кінці).
  4. Якщо збираєтеся використовувати новий засіб для чищення, спочатку обов'язково протестуйте його на невеликій ділянці поверхні, щоб не зіпсувати меблі або яскраву тканину.
  5. На проблемні поверхні краще наносити засіб для чищення та залишати його «попрацювати», а час, що звільнився, витратити на виконання іншої роботи - так ви скоротите загальну тривалість прибирання і ані хвилини не витратите даремно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-