В Іванківському ЦСПР ветеранам АТО роз’яснили, як реалізувати своє право на землю

В Іванківському ЦСПР ветеранам АТО роз’яснили, як реалізувати своє право на землю

Укрінформ

В Іванківському центрі соціально-психологічної реабілітації населення, що належить до сфери управління Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, проведено засідання круглого столу на тему: «Як учаснику АТО реалізувати своє право на землю». Цей захід став своєрідним завершенням акції «Підтримай бійця», яка проходила за ініціативи громадської організації «Учасники бойових дій АТО».

На зустріч з ветеранами-захисниками країни були запрошені юристи агрофірми «Дитятки», які надали роз’яснення щодо порядку передачі земельних ділянок державної або комунальної власності у власність учасникам АТО: від подання клопотання про виділення земельної ділянки до реєстрації права власності на земельну ділянку.

Проаналізувавши ситуацію щодо отримання земельних ділянок учасниками АТО Іванківського району, голова громадської організації Віктор Красюн зазначив, що на сьогодні 115 членам організації виділено ділянки під особисте селянське господарство, понад половина з яких вже виготовили проектну документацію на землю, а деякі й передали землю в оренду фермерам для ведення сільськогосподарського виробництва.

Він наголосив, що членам об’єднання надається й буде надаватися всебічна допомога для вирішення цього питання. Учасники круглого столу ділилися власним досвідом та радилися, як розпорядитися земельною ділянкою.

Після завершення зустрічі учасники отримали «Пам’ятку учасникам АТО» – останню редакцію інформаційного видання про права, обов’язки та гарантії соціального захисту для учасників АТО, розробленого громадською організацією «Юридична сотня» за участі Служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-