Звичайні люди – незвичайні вчинки: Фестиваль волонтерів, які об’їздили весь світ

Звичайні люди – незвичайні вчинки: Фестиваль волонтерів, які об’їздили весь світ

Укрінформ

В африканських джунглях та у підніжжя втраченого міста інків, на висоті 4 000 м над рівнем моря в Перу та в самому центрі Бомбея молоді люди з різних міст України протягом цілого року випробовують свої сили, займаючись волонтерською роботою.

13 грудня у приміщенні Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український Дім» (м. Київ, вул. Хрещатик, 2) відбудеться Фестиваль волонтерів, організований молодими людьми після повернення з країн Африки, Азії та Південної Америки.

За програмою молодіжної організації GlobalYouthCommunity вже понад 5 років українські студенти їздять в різні країни світу, аби не лише допомагати, але й здобувати неймовірний досвід. 

Найчастіше вони були першими «білими» волонтерами, які щодня проводили час із місцевими жителями та стали найкращими друзями всіх невгамовних дітей. Вони зустрічалися з президентами та міністрами країн, організовували концерти класичної музики на головних площах столиць, проводили лідерські табори для молодих людей та всюди розповідали про Україну. Соціальна робота в місцях позбавлення волі, програма для людей літнього віку,  дітей та молоді. Допомога в дитячих будинках, тонна подарованої та отриманої любові.

Долаючи різні труднощі життя в країнах, де зовсім інший спосіб життя, мислення та культура, молоді люди вчаться долати складні обставини, власні стереотипи та після повернення свій унікальний досвід використовують задля розвитку України, стаючи професійними перекладачами, професорами, громадськими діячами та активними громадянами своєї країни.

13 грудня під час Фестивалю волонтерів молоді люди зберуть барви всього світу та подарують гостям заходу. Національні танці різних країн, культура та традиції, неймовірні пригоди та дивовижні історії.

Фестиваль волонтерів проводиться під гаслом #back2Ukraine на підтримку соціальної хвилі проти міграції українців, учасниками якого стануть представники Верховної ради України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства закордонних справ, Міністерства молоді та спорту, Міністерства культури, представників КМДА, керівники громадських організацій та вищих навчальних закладів, активна молодь та самі волонтери-організатори Фестивалю.

Запрошуємо представників ЗМІ приєднатися до заходу та особисто поспілкуватися з волонтерами. Початок Фестивалю о 18:00. Для можливості записати синхрони та інтерв’ю, раді будемо бачити вас о 17:00.

Реєстрація ЗМІ:https://goo.gl/hKsFJF

Контактна особа: Тетяна Шаповал, 0930554111

Катерина Черепніна, 0633709488

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-