Зустріч захисників України чотирьох поколінь відбулась у Хмельницькому

Зустріч захисників України чотирьох поколінь відбулась у Хмельницькому

Укрінформ

«Величне ім`я – Вкраїни захисник». Під такою назвою 11 жовтня у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці пройшли героїко-патріотичні читання, приурочені до Дня захисника України. Про це повідомляє головний спеціаліст Центрального міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Микола Климюк, який взяв участь у заході.

День захисника України – свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України, хто сьогодні захищає незалежність та територіальну цілісність України на Сході нашої держави.

14 жовтня відзначають також День українського козацтва, День створення Української повстанської армії та Покрова Пресвятої Богородиці. Ці свята нерозривно пов’язані з історією українського народу, його духовністю та величчю, державністю та патріотизмом, духом перемоги та прагненням до миру.

У читальному залі бібліотеки зустрілися чотири покоління захисників України.

Найстаршому – Зельману Абрамовичу Єлевичу – 96 років. Зельман Абрамович пройшов всю війну, Відзначений багатьма нагородами. Григорію Сергійовичу Атаманюку – 92 роки. Він – кавалер 4-х медалей «За відвагу». 18 річним юнаком він потрапив на фронт, героїчно воював, штурмував берлінський рейхстаг. І сьогодні найстарші захисники України, зберігши ясність розуму та активну життєву позицію, передають свою любов до України молодому поколінню.

Генерал-майор у відставці Микола Столяр більше 40 років свого життя віддав військовій справі. Йому не випало зі зброєю в руках захищати рідну землю. Проте він навчив та виховав не одну сотню воїнів, які сьогодні боронять нашу Батьківщину. Його син та онук також присвятили своє життя військовій справі.

Сергій Босак пройшов випробування Афганістаном. Його віршовані спогади про трагізм та жорстокість війни беруть глибоко за душу слухачів. Сьогодні Сергій Григорович активно займається військово-патріотичним вихованням, на волонтерських засадах допомагає нашим воякам в зоні бойових дій.

Олександру Абаєву ще немає 30. Він – Народний Герой України. Боронив Україну на Майдані, був сотником 17 сотні, після контузії та вогнепального поранення пішов добровольцем на фронт. Воював в АТО у складі батальйону «Київ-2».  Зараз займається волонтерством.

Слова великої вдячності та поваги було висловлено присутнім на заході учасникам АТО – воїнам Збройних Сил України. Їх мужність та самопожертва дає нам змогу не відчувати жахіть війни, жити звичним мирним життям.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять загиблих героїв.

Під час заходу демонструвалися сюжети з документальних фільмів, звучали вірші та пісні, присвячені українській армії, відбулась презентація книжкової виставки «Героїв стежина – від батька до сина».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-