Бородянський центр реабілітації дає старт Різдвяному благодійному марафону

Бородянський центр реабілітації дає старт Різдвяному благодійному марафону

Укрінформ

Багато років поспіль Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації населення, що належить до сфери управління Служби, наприкінці року розпочинає низку благодійних акцій на користь тих, хто наразі найбільше потребує нашої уваги й турботи.

Цьогоріч початок Різдвяному благодійному марафону дав захід для дітей і підлітків із родин учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб у межах проекту «Нам не байдуже!»

За задумом організаторів – команди фахівців Бородянського ЦСПР – екскурсійно-пізнавальна програма «Історія і традиції Бородянського краю» має наповнити дитячу уяву реальними цікавими образами зі славної історії місцевості, де їм зростати, формуватися й будувати своє майбутнє.

Маршрут мандрівки проліг від селища Немішаєве, де діти й підлітки відвідали краєзнавчий музей, музей бойової слави та музей писанки й вишивки, до промислового селища Клавдієве, де з дітьми провели пізнавальну екскурсію у світ історії ялинкових прикрас. А завершилася поїздка у краєзнавчому музеї Бородянщини.

У кожному з пунктів пізнавальної мандрівки діти й підлітки мали екскурсії про різні етапи розвитку місцевості, де вони проживають. Побачили безліч реальних експонатів з часів Другої світової війни та партизанського опору, дізналися про визначних людей, народні та історичні традиції краю, його звичаї та легенди. Особлива сторінка історії – це подвиг наших сучасників, що захищають нині цілісність і незалежність рідної країни. Що може бути більш показово й гідно поваги, як готовність до самопожертви в ім’я інших людей.

Такий інформаційно-просвітницький формат здатний сприяти в адаптації дітей і підлітків з родин ВПО до проживання у новій громаді через наповнення в дитячому розумінні поняття «нова батьківщина» реальними цікавими образами й почуттями, через патріотичне виховання.

Фахівці Бородянського ЦСПР висловлюють вдячність партнерам центру – Товариству Лева разом із Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках співпраці для розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-