Сніданок: як правильно заряджатися енергією на весь день

Сніданок: як правильно заряджатися енергією на весь день

Укрінформ

Вчені давно довели важливість сніданку. При цьому їсти треба так, щоб організм отримав на весь день заряд бадьорості, а не важкості.

Наприклад, правильно підібрана і приготована страва на сніданок — це виключно енергія. А от надлишок важкої калорійної їжі змусить організм кинути всі сили на її перетравлювання. У результаті про жодну бадьорість не може і йтися. Тіло в цьому разі перебуватиме в напівсонному стані.

Блог компанії «Метро» пропонує найкращі рецепти на сніданок, завдяки яким день буде прожито з мінімумом зусиль і в чудовому настрої.

Картинки по запросу вівсянка

Корисно і смачно

Щоб тіло з самого ранку повноцінно працювало, дієтологи рекомендують готувати страви для першого прийому їжі з:

  • цільнозернових круп. Вівсянка, гречана або пшоняна каші — оптимальний варіант. Але пам’ятайте, що крупи швидкого приготування — це обман. У них вже немає тієї частки корисних речовин, які повинні бути в повноцінному сніданку;

  • продуктів, багатих на білок. Ідеться про яйця, нежирний твердий сир, сир із фруктами.

На сніданок можна з’їсти і мюслі, але, звісно, не швидкого приготування. Додавши в них горішки, отримаєте смачну і поживну страву. Із напоїв краще випити чашку кави або чорного чаю. Кофеїн, що міститься в них, збадьорить і швидко налаштує на робочий лад.

Топ-5 заборонених продуктів

Щоб не нашкодити своєму організму, постарайтеся під час ранкового прийому їжі не вживати:

  • цитрусові соки. Особливо натщесерце. Цитруси дратують стінки шлунка і стимулюють підвищення кислотності;

  • ковбасу та копченості;

  • банани, які відносять до категорії швидких вуглеводів;

  • плавлені сирки. Вони в принципі не підходять для здорового харчування, а вранці їсти їх взагалі протипоказано;

  • гарячу випічку. Хоч би як вабив аромат щойно спеченої булочки, на сніданок краще з’їсти вчорашню. Гаряче тісто занадто важке для шлунка.

Виключивши згадані вище продукти зі свого ранкового раціону, вже через тиждень-другий ви відчуєте легкість у тілі і душевний підйом.

Щоб день був вдалим

Недостатньо з’їсти на сніданок корисну страву. Важливо ще й правильно налаштуватися на весь день. Тому намагайтеся снідати не поспішаючи, в спокійному стані.

Навіть, якщо вам дуже важко встати раніше для того, аби приготувати їжу та належним чином її спожити, привчайте себе до цього поступово. Згодом здоровий сніданок увійде в звичку.

Під час прийому їжі думайте про хороше. Заплануйте щось приємне на день або згадайте те втішне, що відбулося вчора.

Якщо їсти з ранку зовсім не хочеться, варто забути про вельми ситні вечері. Як правило, відмова від сніданку спровокована тим, що напередодні було спожито занадто багато.

Харчуйтеся правильно, залишайтеся здорові, а блог компанії «Метро» підтримає вас у цьому!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-