У Козятинській спецшколі № 1 відкрито оснащений за новітніми стандартами кабінет математики

У Козятинській спецшколі № 1 відкрито оснащений за новітніми стандартами кабінет математики

Укрінформ
Вчора, 26 листопада, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав спеціалізовану школу І – ІІІ ступенів № 1 імені Тараса Шевченка Козятинської міської ради, де зустрівся з учнівським та вчительським колективами, а також урочисто перерізав символічну стрічку, відкриваючи сучасний математичний клас. 
У ході візиту Валерій Коровій, заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк та міський голова міста Козятин Олександр Пузир мали змогу побувати на відкритому уроці математики. Вони ознайомилися із ходом навчального процесу за використання новітнього обладнання – інтерактивної дошки. 

Варто зазначити, що за кошти державного бюджету, відповідно до програми Міністерства освіти та науки України, оснащено три кабінети математики у трьох закладах середньої освіти міста Козятин з поглибленим вивченням математики, а саме спеціалізована школа № 1, ліцей-школа та загальноосвітня школа № 5 отримали сучасні кабінети математики. Вартість одного кабінету математики 361 595 гривень (вартість трьох класів – 1 084 785 гривень). 
«Ця урядова програма однозначно буде продовжена в наступному році. До того ж, спостерігається динаміка зростання коштів в межах двадцяти відсотків. Загальна сума на облаштування в області таких новітніх математичних класів складає близько тридцяти мільйонів гривень», – повідомив Валерій Коровій. 
Кожен кабінет обладнано п’ятнадцятьма ноутбуками, багатофункціональним пристроєм Epson з комплектом чорнил, сканером, мультимедійним проектором та маркерною дошкою, відповідним програмним забезпеченням та повним комплектом унаочнення в кожному класі. 
Також очільник області оглянув початкові класи, облаштовані згідно Концепції «Нової української школи». Як відомо, до початку 2018-2019 навчального року  всі дванадцять перших класів шкіл міста Козятин отримали нову техніку – ноутбуки,  плазмові телевізори, новенькі різнокольорові «антисколіозні» парти, сучасні шафи з боксами для речей кожного «першачка», коркові дошки та фліпчарти, яскраві килимки та пуфи для осередків відпочинку, лялькові театри, оркестри музичних інструментів, різноманітне унаочнення на загальну суму  більше одного мільйона гривень, у тому числі 520 тисяч гривень – з міського бюджету. 
Варто зазначити, що спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1 імені Тараса Шевченка м. Козятин – освітній заклад, що є незмінним лідером міських та обласних олімпіад. В навчальному закладі функціонують класи з поглибленим вивченням математики та фізики. Учні школи вивчають англійську, німецьку та польську мови. З 2018-2019 навчального року один перший клас навчається за програмою «На крилах успіху». 
Школа у 2017 році посіла десяте місце серед шкіл Вінницької області за показником якості навченості з математики (70%). У рейтингу загальноосвітніх шкіл Вінниччини освітній заклад посів 34 місце з 436 у рейтингу шкіл України за підсумками ЗНО 2017 року та 61 місце з 460 за підсумками ЗНО.  Це один із найбільших закладів освіти міста Козятин – у 31 класі навчається 792 учні, працює 66 високопрофесійних педагогів. У 2017-2018 н.р. учні школи здобули 95 призових місць на міських олімпіадах, 18 призових місць на обласних. Головне завдання навчального закладу – розвиток творчого потенціалу учнів.
Антоніна Мніх, ВІННИЦЯ. 27 листопада 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-