Як вибрати кондиціонер: 3 неочевидних параметри

Як вибрати кондиціонер: 3 неочевидних параметри

Укрінформ

Купуючи кондиціонер, ми в першу чергу оцінюємо його зовнішній вигляд, функціональність і, зрозуміло, компанію-виробника. Але не кожен покупець задає питання продавцю: про внутрішнє компонування кондиціонера, тип його компресора та завод виробництва. Адже саме ці параметри точніше за все відображають надійність пристрою та якість його майбутньої роботи.

Давайте разом з експертами компанії Київ Комфорт розберемося, як вибрати надійний кондиціонер на kievkomfort.com.ua і на які параметри, крім вартості, потрібно звернути увагу, купуючи кондиціонери.

Товщина теплообмінника і кількість петель мідної магістралі

Ефективність роботи кондиціонера визначається швидкістю теплообміну, що протікає в зовнішньому блоці. Це фізичний процес, і він тим швидше, чим більше буде площа радіатора теплообмінника. Радіатор, в свою чергу, складається з петель мідних трубок, оточених тепловідвідними ребрами. У якісних моделях петлі мідної магістралі розташовуються дуже щільно, а тепловідвідними сорочка має в товщину 2,5 - 3 см.

Які маніпуляції проводять виробники техніки, щоб зменшити вартість виробництва теплообмінника:

  • роблять пропуски петель магістралі;

  • зменшують до 1-2 см товщину теплообмінника;

  • використовують не весь доступний внутрішній обсяг зовнішнього блоку.

Побачити ці особливості можна, тільки якщо зняти кришку зовнішнього блоку. Відповідальні продавці робили це на ходових моделях і можуть надати консультативну допомогу покупцеві з цього питання.

Марка компресора і його продуктивність

Компресор вважається найважливішим елементом в кондиціонері. Саме потужність компресора впливає на те, з чим і на якій площі справляється кондиціонер - з охолодженням або обігрівом.

При покупці кондиціонера обов'язково потрібно уточнити у продавця:

  • марку компресора;

  • максимальну потужність;

  • кількість ступенів стиснення.

Деякі виробники бюджетних кондиціонерів завищують показники своїх пристроїв. Це можна легко викрити, оцінивши продуктивність компресора. Якщо його максимум 2,3 кВт, а потужність охолодження кондиціонера вказується 2,5 кВт - значить, виробник вас намагається обдурити.

Завод виробник

Ще один параметр, гідний уваги при покупці кондиціонера - виробник. У компанії Київ Комфорт пояснили, що країну уточнювати не обов'язково, оскільки велика частина продукції, представленої ​​на українському ринку, зібрана в Китаї на декількох величезних заводах.

На прикладі власного асортименту вентиляційних систем і кондиціонерів https://www.kievkomfort.com.ua/types-ventilation фахівці Київ комфорт розповіли, від якого заводу вигідніше і безпечніше купити кондиціонер в Україні:

  • Midea - один з найбільших заводів, який випускає гідну уваги продукцію середньої якості.

  • Gree - завод, що випускає кращі інверторні кондиціонери. До речі, популярний сьогодні Cooper & Hunter також виготовляється на заводі Gree;

  • Mitsubishi - бренд-еталон, до якості продукції якого прагнуть інші виробники.

Іншими словами, задаючи правильні питання про дійсно впливові параметри в роботі кондиціонера, ви зможете підібрати надійну і продуктивну машину, яка буде працювати без збоїв, і технічних проблем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-