Як правильно купати маленьку дитину: 5 корисних порад

Як правильно купати маленьку дитину: 5 корисних порад

Укрінформ

З першого купання і до "дорослої" ванни - батьки допомагають малюкам дотримуватися гігієни, дбайливо ставлячись до них під час водних процедур. Багато мам інтуїтивно знають, як вести себе з немовлям у ванні. Але все ж існують спеціальні правила, які забезпечують комфорт і безпеку маленької істоти. Нагадали про них консультанти по догляду за чутливою шкірою французького бренду Микса.

Перше купання у ванні

Після народження малюків зазвичай вакцинують в пологовому будинку. Через добу після ін'єкції можна проводити водні процедури і не побоюватися за місце щеплення. При першому купанні і поки не заживе пупкова ранка, потрібно купати малюка в кип'яченій воді, можна з додаванням трав або спеціальної дитячої косметики.

Чи потрібен дитині шампунь

Є думка, що маленьким дітям шкодять різні гелі для душу і мило, оскільки дитяча шкіра чутлива і може відповісти лущенням на засіб. Частково це правда - косметика для купання буває занадто лужною для новонароджених і малюків, а ще в складі можна виявити багато різної хімії. Але вимивати малюка чисто-начисто слід обов'язково хоча б раз на тиждень. Просто потрібно використовувати для цього спеціальний гель для купання і шампунь для немовлят, що не викликає сліз і подразнення на шкірі. Дитяча косметика розроблена з урахуванням особливостей дитячої шкіри і безпечна навіть при щоденному використанні.

Як купати маленьку дитину

Ванночку зроблено ​​- можна починати. У кімнаті має бути не менше 22 градусів, якщо дитині менше 6 місяців. Температура води коливається в межах 37 градусів. Підливати окріп, коли дитина знаходиться у воді неприпустимо!

Новонародженого кладуть до ванночки на спеціальну підставку, в крайньому випадку, на дно кладуть згорнуту пелюшку або рушник. У великій ванні для дитини повинна бути покладена на дно гумова прокладка.

Повільно вкладайте малюка в воду, будьте спокійні і доброзичливі, якщо все добре, занурюйте в воду до лінії серця, щоб малюкові було легко дихати. Руками підтримуйте дитину і одночасно іншою рукою мийте його. Ніколи не відходьте в сторону (взяти рушник або мило) і не відвертайтеся, оскільки малюкові достатньо 30 секунд, щоб трапилася біда.

Що можна додати у воду

Добре підходять дітям трав'яні настої для ванн. Їх зручно робити, поки малюк купається в малій ванні, а з переходом у доросле стає проблематично готувати відвар в такій кількості. Трав'яне купання триває 10-15 хвилин, позитивно впливає на нервову систему, заспокоює і піклується про шкіру.

Трави для дитячих ванночок:

  • ромашка;

  • причепа;

  • календула;

  • материнка;

  • валеріана і ін.

Не можна купати з чистотілом, пижмом, лепехою і деякими іншими, бо вони містять алкалоїди.

Для зміцнення нервової системи і поліпшення стану шкіри в воду можна додавати морську сіль із розрахунку пригорща на відро води. У такій ванні дозволяється проводити не більше 5 хвилин, і попередньо потрібно оглянути тіло малюка - подряпини і попрілості заподіють біль в солоній воді.

Обирайте свої суміші трав, які подобаються малюкові, використовуйте спеціальну косметику для новонароджених і будьте здорові!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-