На Вінниччині до кінця року відремонтують понад 80 км доріг міжнародного значення

На Вінниччині до кінця року відремонтують понад 80 км доріг міжнародного значення

Укрінформ
На Вінниччині до кінця року відремонтують понад 80 км доріг міжнародного значення.
Про це у вівторок на виїзному брифінгу повідомив перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко.
  «Варто зазначити, що нам є чим пишатися. Кожен, хто проїжджає Вінниччиною, бачить оновлене дорожнє покриття, кардинально інші підходи до безпеки автомобілістів та пішоходів, абсолютно новий підхід до освітлення. В області в рамках реалізації Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг ми маємо не лише фінансові здобутки, а й змістовні показники»,  –  зауважив Гижко.

Він також повідомив, що задля попередження руху великовагового транспорту на цій ділянці дороги встановлено пересувний комплекс габаритно-вагового контролю, таких зараз на Вінниччині є чотири. За ініціативи облдержадміністрації, планується закупити ще одинадцять.

В свою чергу начальник Служби автомобільних доріг Вінниччини Ігор Корольчук зазначив, що 2018 рік – це рік прориву в напрямку ремонту доріг області, який фактично розпочався ще в 2017 році зі зростання фінансування самої галузі.
«Якщо в 2015 році на фінансування поточного середнього ремонту доріг державного значення було виділено 150 млн гривень, в 2016-му  – 368 млн. гривень, то в 2017 році   - вже понад 1 млрд.грн, а в 2018-му році ця сума склала 2.1 млрд.гривень,  а також 132 млн. гривень виділено на фінансування ремонту доріг місцевого значення. Загалом, на сьогодні, на поточний середній ремонт автомобільних доріг державного значення, в першу чергу міжнародних трас М-12 (60 км) виділено 1 млрд 423 млн. гривень та 532 млн. гривень на М-21 (26 км). Цьогоріч на цих двох магістральних дорогах ми зможемо відремонтувати 86 км»,  – повідомив Корольчук.

Очільники області та  САД Вінниччини  разом із журналістами оглянули ділянку оновленої дороги біля села Писарівка, що є частиною автомобільного шляху державного значення М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знамянка. Вони ознайомилися з технологічними рішеннями, які  використовуються під час ремонту дорожнього покриття, а також заходами щодо безпеки руху, влаштування сучасних пішохідних переходів, освітлення населених пунктів, турнікетних огороджень, будівництва сучасних зупинкових смуг, «острівців» безпеки тощо.

«Фактично капітальний ремонт доріг, які з’єднують нашу область з містами Хмельницький та Житомир – це справа, яку сорок років ніхто не робив. Зокрема, місце, де ми зараз перебуваємо, – дорога в напрямку Одеси, востаннє капітально ремонтувалася перед Олімпіадою 1980 року», – підсумував перший заступник голови ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-