Закон про паркування по-новому. Інфографіка

Закон про паркування по-новому. Інфографіка

Укрінформ

З 27 вересня, набуває чинності Закон України "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України з реформування сфери паркування транспортних засобів". Відтак Укрінформ підготував інфографіку про основні зміни:

Неправильно припаркувались – авто на штраф-майданчик, і ваша присутність вже не потрібна

Законом передбачені три режими залучення водія до відповідальності за вчинене порушення правил дорожнього руху:

1. За допомогою спілкування між правоохоронцем і порушником, аналізу документів і написання протоколу.

2. Автофіксація правопорушень - дані з відеокамер будуть надходити безпосередньо до поліцейської дільниці.

3. Поліцейські і інспектори з паркування отримали право в ручному режимі фіксувати факт правопорушення за допомогою відеокамер, які здійснюють запис місця, часу і дати ДТП або правил паркування за відсутності водія.

Закон також передбачає значне підвищення штрафів за порушення правил дорожнього руху:

- за перевищення швидкісного режиму на 50 км/год і більше водієві доведеться викласти 3400 гривень (було 510 гривень штрафу).

- якщо автомобіліст спровокував дорожньо-транспортну пригоду і залишив місце інциденту, йому загрожує штраф в діапазоні 2550-3400 гривень та конфіскація прав на півроку.

- за керування транспортним засобом без прав розмір покарання збільшили в 20 разів - 20400 гривень. За повторне порушення цього пункту протягом 12 місяців потрібно буде сплатити вдвічі більше – 40800 гривень.

Нововведення торкнуться також оплати паркувального місця:

- неправильне розташування транспортного засобу на паркінгу буде каратися сумою від 255 до 1700 гривень;

- факт простою автомобіля на платному майданчику протягом 10 хвилин і більше без попередньої оплати за послуги буде каратися в 20-кратному розмірі вартості однієї години тієї чи іншої парковки;

- паркування машини на місці, призначеному для авто людей з інвалідністюбуде каратися штрафом, що в 30 разів перевищує вартість однієї години паркування.

При грубому порушенні ПДР (паркування на залізничних переїздах і трамвайних коліях, на перехрестях і пішохідних переходах, у другій смузі) власникам автомобілів може загрожувати і евакуація транспортного засобу на штрафмайданчик без їх згоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-