Посадка тюльпанів: як правильно вибрати цибулини?

Посадка тюльпанів: як правильно вибрати цибулини?

Укрінформ

Щоб отримати хороший урожай влітку, починати роботу необхідно восени. Це стосується не тільки овочевих культур, але й квітів, особливо цибулинних. Більш того, необхідно вибрати не просто добрий посадковий матеріал, а й створити хороші умови зберігання.

Як правильно вибрати?

Якщо ви хочете мати красиву клумбу з тюльпанами, щоб вирощування увінчалося успіхом, необхідно не тільки розставити пріоритети щодо сортів, а й докласти чимало зусиль для придбання якісного посадкового матеріалу. Щоб вибрати хороші цибулини, рекомендується дотримуватись деяких порад:

  • Цибулина тюльпана повинна купуватися ще до початку сезону посадки. Оптимальним періодом для цього є кінець липня — початок вересня. Це обумовлено тим, що цибулинки, які були викопані в поточному році, будуть у сплячому стані до наступного. Купувати їх навесні не рекомендується, оскільки не завжди є можливість уточнити, в яких умовах вони зберігалися і як це вплине на рослини.
  • Оглядаючи цибулини, рекомендується звернути увагу на луску. Занадто щільна і товста буде в подальшому заважати проростати корінню. Більш того, це показник того, що цибулину перетримали в землі. Оптимальним варіантом вважається, коли луска тонка і має золотистий відтінок.
  • Розміри також мають значення. Діаметр повинен становити в межах 3,5-4,5 см, а окружність — близько 11-12 см. У такому випадку можна бути впевненими в тому, що це доросла, визріла цибулина.
  • Наявність цвілі, пошкоджень, м'якоті говорить про погану якість посадкового матеріалу. У той же час не рекомендується купувати цибулини, які мають стебло, що почало зростання.
  • Вага. Посадковий матеріал повинен бути щільним. Якщо вага недостатньо велика, це може говорити про те, що всередині цибулина підгнила.

Придбаним цибулинам рекомендується створити умови карантину. Їх поміщають окремо від іншого посадкового матеріалу. Під час висадки рекомендується дотримуватися тих же правил. Це дозволить захистити старі рослини від вірусів, які можуть бути присутніми у нових.

Зберігати їх краще всього в добре провітрюваному місці, уникаючи зайвого зволоження. Оптимальним показником вологості є 60-70%, а температура — 20-22° С. Такі параметри є найкращими умовами для закладання бруньок на майбутні сезони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-