У Вінниці відкрили завод холодильного обладнання компанії UBC Group

Укрінформ

    У Вінниці у п’ятницю за участі Прем’єр-мністра України Володимира Гройсмана відбулося відкриття заводу холодильного обладнання компанії UBC Group, який працює у межах індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування». 

    «Ми відкриваємо сучасне високоінтенсивне підприємство, достатньо конкурентне, що є результатом політики дерджави і місцевої влади щодо залучення і розміщення інвестицій саме в Україні. Я радію від того, що в Україні створюються нові підприємства, саме зараз створюється порядку 50 компаній, великих і потужних. І якщо говорити про Вінницю - на території індустріального парку», - сказав Гройсман. 

    За словами президента компанії  UBC Group Ігоря Гуменного, завод з виробництва холодильного обладнання «GreenCool» - перше підприємство, яке запрацювало на території індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування». 

    «Тільки максимально сприятлива інвестиційна атмосфера з боку місцевої влади зробила можливим розміщення компанії у Вінниці», - сказав Гуменний. 

Наразі на заводі «GreenCool» працює понад 250 співробітників, а до кінця поточного року тут буде створено до 750 робочих місць. Підприємство вже відвантажило першу партію продукції відвантажено на експорт. Інвестиції UBC Group у І чергу заводу склали 10 мільйонів євро. Для введення наступної черги передбачаються інвестиції у сумі ще 10 мільйонів євро. Запланований обсяг реалізації продукції потужностями, введеними у дію в ході першої черги реалізації проекту – 400 млн грн. на рік, а після реалізації ІІ черги (орієнтовно – у 2019-2020 роках ) – 700 млн. грн. на рік за умови створення додатково 1000 нових робочих місць.

Як розповів вінницький міський голова Сергій Моргунов, завод холодильного обладнання GreenCool компанії UBC Group - це перше підприємство, яке запрацювало у межах індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування». Ініціаторами створення кластеру є Вінницька міська рада(в частині земельної ділянки загальною площею – 8,4176 га) та ПрАТ «Українська пивна компанія» (UBC Group) – в частині земельної ділянки загальною площею – 10,85 га. Загальна площа індустріального парку – 19,2676 га. Угоду про його створення та функціонування було підписано 27 серпня 2018 року між Вінницькою міською радою, ПрАт «Українська пивна компанія»(UBC Group) та ТОВ «Промислово-інвестиційна компанія» як керуючою компанією індустріального парку. 

Міський голова підкреслив, що кластер холодильного обладнання – це не просто майданчик, де будуть об’єднані всі суміжні підприємства, задіяні у виробництві продукції компанії. Адже йдеться про створення нових робочих місць для вінничан, додаткові надходження до бюджету, розвиток промислового потенціалу міста та підвищення його інвестиційної привабливості 

Довідково. UBC Group – торговельно-промисловий холдинг, світовий лідер, що працює у галузі холодильної техніки та промо-продуктів. Компанія працює понад 20 років та постачає продукцію у 120 країн світу. Серед її клієнтів є такі відомі торгові марки, як Coca-Cola, Pepsi, Carlsberg, Heineken, ABInBev, SABMiller, MolsonCoors, Nestle.

    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-