5 міфів та 5 фактів про шини, які повинен знати кожен водій авто

5 міфів та 5 фактів про шини, які повинен знати кожен водій авто

Укрінформ

З автошинами кожна людина стикається щодня, але все одно їх оточує безліч міфів та легенд, які заважають роздивитись справжні факти і оцінити їх значущість.

Немає снігу - зимові шини не потрібні

Існує така легенда, що міняти шини необхідно після першого снігу. Вона спирається на припущення, що зимова гума швидко зношується по сухому асфальту. Ще 30 років тому з цим було б важко сперечатися. Але сучасні зимові шини сконструйовані таким чином, що на них можна їздити однаково ефективно як по снігу, так і по сухому асфальту.

У магазині ShinaDiski розповіли, що зараз виробники рекомендують «перевзувати» автомобіль тоді, коли середньодобова температура сягає до +5 градусів. Літні шини при такій температурі втрачають свою ефективність, тому є сенс вже сьогодні звернути увагу на зимові шини від інтернет-магазину ShinaDiski.

На зимових шинах не можна швидко їздити

Це міф. Сучасні зимові шини з європейським типом протектора можуть використовуватися на швидкостях до 240 км/год. Їх аналоги зі скандинавським малюнком, через свою надмірну м'якість,  обмежуються максимумом у 190 км/год. Обидві швидкості є дуже високими і недосяжними на більшості автошляхів України.

Низький тиск в шинах - більші витрати палива

Це факт. Інженери компанії Мішлен навіть зробили для своїх користувачів спеціальну пам'ятку, в якій розповідають, наскільки важливим є контроль правильного тиску в шинах.

Фахівці магазину ShinaDiski додають: крім збільшеної витрати палива, перекачані або недокачані шини можуть нерівномірно зношуватися, що позначиться на витривалості покришок і керованості авто. Якщо момент з тиском ви прогавили, нові покришки від Мішлен можна подивитися тут shinadiski.com.ua/shiny-michelin.html

На спущеному колесі можна їхати

Хоча багато водіїв вважають такий факт неприйнятним, але виробники гуми непохитні. Інженери Мішлен заявили, що їх продукція передбачає можливість аварійного пересування, але на малій швидкості. Так, в режимі руху 80 км/год можна без шкоди для спущеної шини проїхати до 80 км. При зниженні швидкості - відстань збільшується. І вже на швидкості в 65 км/год проїхати можна буде до 160 км.

Кольорові смужки і точки на шинах

Найстрашніший міф пов'язаний з кольоровими смужками і крапками на шинах. Насправді, це технічна інформація виробництва і логістики, яка ніяк не пов'язана з якістю шини. Смужки на протекторі дозволяють працівникам складу розрізняти різні типи шин, адже при зберіганні їх бічні сторони із маркуванням не видно.

Єдине позначення, яке несе корисну інформацію для автовласника - червона точка на шині. Вона вказує на найважче місце, завдяки чому колесо легше балансувати на СТО.

Не дозволяйте міфам і забобонам керувати вашим життям. Шукайте істину і користуйтеся тільки якісними шинами від відомих світових виробників. Безпека руху - гарантія вашого життя на дорозі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-